ZVEZDA SLAVILA NA KRILIMA DOS SANTOSA I TEODOSIĆA: Bajern pao u "Areni"

Novosti online

02. 11. 2023. u 20:28

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern u Beogradu rezultatom 74:68 u utakmici šestog kola Evrolige.

ЗВЕЗДА СЛАВИЛА НА КРИЛИМА ДОС САНТОСА И ТЕОДОСИЋА: Бајерн пао у Арени

FOTO: M. Vukadinović

Prva četvrtina je otvorena sa velikim brojem promasa i izgubljenih lopti, Bajern je iskontrolisao drugu polovinu prve cetvrtine i stigao do prednosti nakon prve deonice.

Tokom druge četvrtine viđena je košarka na veći broj poena nego u prvom periodu, Bajern je uglavnom kontrolisao i drugu četvrtinu sve do poslednjih trenutaka iste, kada je zvezda sa pet poena prišla na samo jedan posed razlike trojkom Hange sa pola terena u poslednjoj sekundi.

Treća četvrtine je bila skroz u znaku Bajerna, čak su Bavarci nekoliko puta stizali do dvocifrenih prednosti. Miloš Teodosić je koliko toliko održavao Zvezdu svojim poenima i sjajnim asistencijama u ovom meču. Na kraju deonice, Zvezda je uspela da spusti na jednocifrenu prednost i u poslednju deonicu je ušla sa šest poena zaostatka.

Na scenu u poslednjoj četvrtini stupaju Miloš Teodosić i Jago Dos Santos, koji svojom energijom i sjajnom igrom uspevaju da stignu prednost Bavaraca,a onda i prestignu, te Zvezda na krilima navijača upisuje drugu pobedu u Evroligi ove sezone.

Najefikasniji igrači Zvezde bili su Teodosić sa 14 poena i Mitrović i Nejpir sa po 11. Kod gostiju najbolju partiju je pružio Edvards sa 16 i Bonga i Bolmaro sa po 12 poena.

 

KK CRVENA ZVEZDA - KK BAJERN MINHEN (4/4 72:68)

40' Sferopulos je uzeo tajm-aut. Teodosić uzima loptu u svoje ruke, faulira ga Bolmaro i Srbin staje na liniju slobodnih bacanja. Teo prvo maši, drugo pogađa, te donosi prednost crveno-belima. Zvezda se zatim odbranila, Edvards je promašio tešku trojku, a Jago sa osam metara pogađa u narednom napadu za tri poena i dovodi zvezdu na korak od trijumfa. Bolmaro promašuje šut za tri, zatim Edvards pravi faul a Bolomboj sa linije slobodnih bacanja povećava prednost Zvezde na 6 poena prednosti 74:68, što je bio i krajnji rezultat ovog meča

39' Loš napad Crvene zvezde, zatvorili su Jaga Dos Santosa, on je ''uvalio'' loptu Teodosiću koji je pokušao sa 10 metara da pogodi trojku ali nije uspeo. Fantastična odbrana Bolomboja ali bolji je bio napad Bolmara koji pogađa preko ruke i izjednačuje rezultat u ''Štark Areni'' 68-68.

38' Teodosić je prvi put napravio loš potez danas, bio je brzoplet i u ranom napadu hteo da poentira ali mu lopta ispada i posed ima ekipa koju sa klupe predvodi Pablo Laso, ali posle tajm-auta iskusnog stručnjaka. Bonga je uspeo preko Teodosića da pogodi dvojku i smanji na koš prednost za crveno-bele. 68-66.

37' Imala je Zvezda sreće. Edvards ne pogađa otvorenu trojku za izjednačenje. Potom Jago gubi loptu i faulira Bolmara, koji sa linije slobodnih bacanja vraća Bavarce u igru 65-64. Opet na scenu stupa Miloš Teodosić i preko Ibake pogađa trojku, za oduševljenje domaće Publike.

36' Jago je fauliran i siguran sa linije penala, što donosi prednost Zvezdi od pet poena razlike. Zatim Bolmaro jedan na jedan napada Gedraitisa, oslobodio se Litvanca i pogodio poludistancu, te smanjio prednost crveno-belih na tri poena razlike 65-62.

35' Majk Tobi promašuje šut za tri poena ali Bajern to ne kažnjava, jer prvo Francisko promašuje šut za tri, a zatim nakon ofanzivnog skoka i za dva poena.

34' Mitrović promašuje polaganje, ali Tobi uspeva nakon ofanzivnog skoka to da popravi i odvodi Zvezdu na tri poena razlike. Bajern se ne snalazi u napadu u ovim momentima, u poslednjem sekundu napada pokušao je Bajern da postigne trojku ali nije uspeo.

33' Promašuju igrači na obe strane, Bajern iz dva ofanzivna skoka ne uspeva da postigne koš, dok sa druge strane Mitrović nakon ofanzivnog skoka posle mnogo vremena donosi crveno-belima prednost od jednog poena 61-60.

32' Bonga je imao dva slobodna bacanja, iskoristio je samo jedno. Potom Gedraitis promašuje šut za tri poena, a onda i Tobi čisto polaganje.

31' Napokon stižu poeni i Rokasa Gedraitisa. On je uz faul poentira i spustio crveno-bele ponovo na jedan posed zaostatka. Serž Ibaka pravi faul u napadu i Zvezda nakon dugo vremena stiže do izjednačenja nakon trojke Miloša Teodosića 59-59.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30' Davidovac nakon ofanzivnog skoka pogađa polaganje i smanjuje prednost Bajerna na samo posed zaostatka. Ali u narednom napadu Bonga pogađa otvorenu trojku i ponovo se izabranici Pabla Lasa odlepljuju i sa plus šest završavaju treću četvrtinu 53-59.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

29' Nakon izgubljene lopte Bavaraca, Jago pogađa trojku za potpuni povratak u meč 51-56.

28' Po ko zna koji put danas, Miloš Teodosić fenomenalno razigrava saigrače. Ovog puta je Tobi uspeo nakon sjajne asistencije da upiše nove poene, postigao je polaganje uz faul i približio crveno-bele na 10 poena razlike. Bajern zatim vezuje dva promašaja iz ofanzivnih skokova, Jago stiže do lopte, upošljava Gedraitisa koji je imao lak zadatak u kontra napadu, položio je i spustio zvezdu na jednocifren zaostatak. 48-56.

27' Nova izgubljena lopta Crvene zvezde, sedma na ovom meču. Davidovac je loše doda, Bajern koristi kontra napad a Vajler Beb nakon jakog faula Mitrovića upisuje nove poene sa linije slobodnih bacanja. 43-56.

26' Ibaka na iskustvo uspeva da pogodi u poslednjoj sekundi napada. Ali Teodosić drži Zvezdu u igri, ponovo upisuje nova dva poena  za svoju ekipu.

25' Zvezda izuzetno lošte šutira za tri poena, za sada su na 2 od 16. Bonga pogađa novu trojku, a sa druge strane Nejpir uspeva da pogodi dugu dvojku. Kasper Edvards je nezaustvljiv ovu utakmicu, sada uz faul Bolomboja upisuje svoja nova tri poena i odvodi Bavarce na novu najveću prednost od +14. 38-52

24' Ponovo Bajern kažnjava lošu odbranu Zvezde. Bolmaro ovog puta pogađa novu trojku a Bavarci imaju novu najveću prednost 34-46. Naredni napad Zvezda ipak igra strpljivo a Miloš Teodosić lagano pogađa dvojku.

23' Tri ofanzivna skoka u jednom napadu za Bajern, a iz trećeg pokušaja Buker zakucava i odvodi Bajern na najveću prednost do sada od deset poena razlike 33-43. Nakon tajm-auta Teodosić je imao otvoren šut za tri poena koji ne koristi, ali je Bolomboj nakon ofanzivnog skoka fauliran i sa linije slobodnih bacanja smanjuje prednost Zvezde na devet poena razlike.

22' Bavarci preko Bolmara stižu do novih poena, bivši košarkaš Barselone je postigao trojku. Na drugoj strani Hanga maši šut za tri poena, lopta dolazi do Edvardsa koji ''cepa'' mrežicu i postiže novu trojku za Bajern.

21' Prvi napad u drugom poluvremenu ne koristi Bajern, ali i sa druge strane Mitrović ne uspeva da postigne poene.

- Bili smo nervozni u prvom poluvremenu. Promašili mnogo lakih šuteva. Teško je igrati u odbrani kada promašujete lake šuteve. Moramo da zaigramo bolje i vratimo samopouzdanje u nastavku meča - rekao je Luka Mitrović u poluvremenu utakmice.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

20' Serž Ibaka pravi svoju drugu ličnu grešku, a Bolomboj ima priliku za lakih dva poena. Međutim sem Teodosića niko ne pogađa sva slobodna bacanja, ovog puta bivši igrač CSKA bio polovičan. Poslednji napad u prvom poluvremenu imao je Bajern, međutim gube loptu, a Hanga se nagrađuje i u poslednjoj sekundi pogađa trojku za samo jedan posed zaostatka za Bavarcima 33-35.

19' Francisko gubi loptu, Teodosić dodaje do Bolomboja koji maši čisto polaganje, navijači ne mogu da veruju da su crveno-beli promašili već nekoliko zicera.

18' Ponovo Miloš Teodosić. Digao se na šut za tri poena a Vajler Beb pravi faul i nekadašnji reprezentativac Srbije ima tri slobodna bacanja. On sve to realizuje 29-35.

17' Vajler Beb nakon loše rotacije u odbrani Crvene zvezde ostaje sam na šutu za tri poena i to pogađa. Nejpir na drugoj strani maši dvojku, Bajern ubrzava a Obst šutem za tri preko ruke ponovo odvodi Bajern na lepu prednost od devet poena razlike 26-35.

16' Bajern je ispunio Bonus faulom Bukera, a Šabaz Nejpir nije uspeo da pogodi ni jedno bacanje, ali nakon ofanzivnog skoka zvezde ipak Šabaz upisuje lakih dva poena.

15' Magija Teodosića, koji diže publiku na noge. On nestvarnom asistencijom upošljava Mitrovića koji je imao čisto polaganje, nakon toga Bajern gubi loptu, ponovo Teodosić asistira ali ovog puta do Bolomboja koji jakim kucanjem vraća Zvezdu na samo jedan posed razlike 24-27.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

14' Majk Tobi stiže do prve lične greške, nakon koje Slovenac izlazi iz igre a Bajern upisuje lak poen sa linije slobodnih bacanja preko Bukera, koji je prvi put bio neprecizan. Ponovo izgubljena lopta Zvezde, ovog puta je Bolomboj izgubio loptu nakon, Bajern kreće u kontra napad, a Buker poentira, 17-22.

13' Ponovo magija Teodosića, fenomenalnim dodavanjem otvara Jagu čist šut za tri poena, koji Brazilac nije uspeo da pogodi, ali borbeni Davidovac stiže do ofanzivnog skoka, nakon kog Tobi maši čist zicer. Već skoro dva minuta nema koša sa obe strane. 17-19

12' Veoma loši procenti šuta za sada, što i mali broj poena govori na ovom rezultatu. Na kraju napada je Gifaj omašio težak šut za dva poena, dok na drugoj strani Tobi promašuje šut za tri poena.

M. Vukadinović

Tekst potpisa

11' Prvo Dejan Davidovac postiže tri poena, zatim loš šut Bajerna, Zvezda kreće u novi napad, koji je bio fenomenalan. Teodosić svojom novom magičnom asistencijom upošljava Tobija koji upisuje prvo zakucavanje na meču i stiže na samo minus dva 17-19.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10' Edvards je definitivno namestio ruku, pogađa svoju novu trojku, njegovu drugu na meču. Poslednji napad u prvoj deonici ima Zvezda, koja ne uspeva da ga realizuje a Serž Ibaka u poslednjoj sekundi nakon ukradene lopte upisuje dva poena i plus sedam za Bajern nakon prve četvrtine.

9' Miloš Teodosić uzima i prvi šut na meču, koji nije bio precizan i lopta je za Bajern. Ipak, Bonga nije uspeo da ubaci loptu za pet sekundi i Zvezda ima novi napad. Nejpir je pokušao šutem za tri poena ali nije uspeo da pogodi, Bajern ide u kontru ali je to bilo loše dodavanje i nova izgubljena lopta za tim koji sa klupe predvodi Pablo Laso.

8' Odmah Teodosić upisuje prvu asistenciju. Dodao je do Nejpira koji je bio siguran sa ''vrha kapice''. Ali Bonga brzim košem za tri poena odgovara na sjajan napad crveno-belih.

7' Nejpir je ponovo uzeo šut sa poludistance ali ovog puta nije bio siguran. Lopta pada u ruke Edvardsu koji otvara kontru, dodaje do Ibake koji stiže do lakih poena. Teodosić ulazi u igru umesto Hange a nekadašnji reprezentativac Srbije dobija ovacije sa tribina.

6' Izgubljena lopta Edvardsa, baca loptu pravo u ruke Davidovca, koji dodaje do Nejpira a ovaj sa poludistance postiže nove poene za Zvezdu. S druge strane, isti odogovr ima Ibaka, koji je sa poludistance bio siguran.

5' Adam Hanga upisuje novi promašaj, ali je Luka Mitrović uspeo da stigne do ofanzivnog skoka pri kom je fauliran i sa linije slobodnih bacanja upisuje svoje nove poene. Bajern kreće u napad, lopta ide u ruke Edvardsu, koji danas izgleda sve pogađa. Jako težak šut za tri poena je uzeo koji je ušao bez koske u obruč.

4' Edvards krade čistu loptu Šabazu Nejpiru, i nakon kontra stiže do čistog polaganja i novih poena za svoj tim.

3' Mitrović ne prestaje sa dobrim potezima. Na niskom postu je igrao protiv Ibake i spolu horogom rešio nekadašnjeg NBA asa. Ali Bajern odmah sledeći napad koristi, Edvards se upisuje u listu strelaca laganim košem za dva poena.

2' Sjajan pas Mitrovića za Gedraitisa koji je omašio čist zicer, Zvezda ponovo hvata ofanzivni skok ali i Hanga maši otvoren šut za tri poena.

1' Dva neiskorišćena napada Crvene zvezde na startu. Promašio je Gedraitis otvoren šut, nije uspeo da Luka Mitrović uhvati loptu. Promašuje na drugoj strani Ibaka, a dolaze i gosti do ofanzivnog skoka. Promašuje potom i Buker

UOČI MEČA

Košarkaši Crvene zvezde u ovaj meč ulaze posle dva vezana poraza od Partizana, jedan u Evroligi, dok je drugi bio u okviru ABA lige, i u ovom meču imaju imperativ pobede kako bi se vratili na pobednički kolosek.

Izabranici Janisa Sferopulosa se u Evroligi trenutno nalaze na skoru od 1 pobede i 4 poraza, dok je Bajern na učinku od 2 pobede i 3 poraza.

Crvena zvezda se nalazi na 14. mestu na tabeli sa skorom 1-4, dok je Bajern tik iznad njih na 12. poziciji sa skorom 2-2 pa je pvo prilika i da se znatno popravi pozicija na tabeli.

Dobra vest je da je Janis Sferopulos najavio da se Adam Hanga vraća u tim i biće u protokolu za ovaj duel, a loša je ta što se Nemanja Nedović i dalje nije oporavio od povrede i neće se skidati za duel sa Bajernom.

REČ TRENERA ZVEZDE - Janis Sferopulos: Imaćemo veliku podršku,

- Moramo da se fokusiramo na sledećeg protivnika, na Bajern, ali sada je bitno da budemo konstantniji i da popravimo odbranu. Bajern je ekipa koja igra sa tri plejmejkera, koja stalno menja petorku i moraćemo da odgovorimo na to. Ne želim da dozvoljavamo toliko lakih poena, a što se tiče našeg napada, važno je da imamo timsku igru. Hvala i navijačima koji su uz nas iako nismo pobedili protiv najvećeg rivala. imaćemo veliku podršku, rekao je Sferopulos

REČ TRENERA BAJERNA - Pablo Laso: Znam koliko je teško igrati u Beogradu

- Crvena zvezda je za mene uvek bila klasičan tim u Evroligi. Igraju kod kuće u fantastičnoj atmosferi i vrlo su agresivni. Nedavno su promenili trenera, što uvek pruža dodatni impuls, jer igrači žele da se ponovo dokažu. Janis Sferopulos je verovatno napravio neke promene. Ima izvanredne igrače na svakoj poziciji, poput Teodosića, Nejpira, Hange, Davidovca, Bolomboja i Tobija. Znamo koliko je teško igrati u Beogradu i da moramo dostići svoj najbolji nivo kako bismo doneli pobedu nazad u Minhen, rekao je Pablo Laso.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave