PREMINUO BOB NAJT! "Kada umrem, sahranite me potrbuške"

Novosti online

02. 11. 2023. u 08:13

Proslavljeni američki košarkaški trener Bobi Najt preminuo je u 84. godini života, potvrdila je njegova porodica u objavi na društvenim mrežama.

ПРЕМИНУО БОБ НАЈТ! Када умрем, сахраните ме потрбушке

Foto: Profimedia

- Teška srca vas obaveštavamo da je trener Bob Najt preminuo u svom domu u Blumingtonu okružen porodicom - navodi se u saopštenju.

- Zahvalni smo na svim mislima i molitvama, i cenimo kontinuirano poštovanje naše privatnosti pošto je trener zahtevao privatno porodično okupljanje. Nastavićemo da slavimo njegov život i da ga se sećamo, danas i zauvek kao voljenog muža, oca, trenera i prijatelja.

Najt u karijeri ima 902 pobede, više nego ijedan trener u koledž košarci.

Bio je poznat po svom nezgodnom temperamentu, u karijeri je udarao policajca, bacao stolicu preko terena, a optuživali su ga da je šakama stezao vrat igrača.

- Kada, jednom, moji zemaljski dani prođu, želim da me sahrane potrbuške, kako bi kritičari mogli da me poljube u d… - rekao je svojevremeno Bobi Najt, legendarni i kontroverzni trener univerziteta Indijana.

Karijeru je počeo u vojsci 1965. godine, kada je sa 24 postao najmlađi trener prve divizije, a veliki trag ostavio je u Indijani, gde je proveo 29 godina.

Na Teksas Tek došao je marta 2001. godine, šest meseci pošto je dobio otkaz u Indijani zbog, kako je navedeno, "neprihvatljivog ponašanja". U septembru je produžio ugovor za tri godine, do sezone 2011/12. Pet Najt je 2005. godine imenovan za naslednika svog oca.

Nikada, međutim, nije prekršio pravila američkih koledža, njegovi studenti su u velikom broju diplomirali, a jednom je čak i vratio platu, jer je procenio da je nije zaslužio.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FAJNAL-FOR EVROLIGE: Beograd domaćin završnog turnira 2025. godine?