BREJDI BI MU POZAVIDEO: Jokićev pas iz auta za Gordona, izgleda da su u Somboru ipak pričali i o košarci (VIDEO)

V. Preradović

28. 10. 2023. u 22:35

JEDAN jokićevski pas iz auta preko skoro celog terena za „alej up“ zakucavanje Erona Gordona, zasenio je utakmicu u Memfisu gde su Denver Nagetsi tek u samoj završnici osigurali drugu pobedu (108:104).

БРЕЈДИ БИ МУ ПОЗАВИДЕО: Јокићев пас из аута за Гордона, изгледа да су у Сомбору ипак причали и о кошарци (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Taj pas srpskog superstara na kojem bi mu pozavideo i legendarni kvoterbek Tom Brejdi, iznenadio je sve u dvorani osim njegovog saigrača koga je letos ugostio u Somboru. Možda su ipak malo razgovarali i o košarci.

„Grizliji“ su pokazali zube šampionu, iako su bez suspendovanog Dža Morenta (25 mečeva), centra Stivena Adamsa i Santija Aldame. Kada su se u poslednjoj četvrtini napokon dokopali vođstva, trener Nagetsa Majk Meloun podigao je sa klupe Nikolu Jokića i dobio pobedničko ubrzanje. Trojka, pa dvojka za plus pet u meču u kojem je jedini cilj bio trijumf.

Igra Denvera i njegovog zaštitnog znaka nije bila impresivna, Jokić je za 35 minuta postigao 22 poena (šut iz igre 8/14, trojke 1/4), uz 12 skokova i sedam asistencija, ali i čak devet izgubljenih lopti, više nego što su u zbiru imali svi njegovi saigrači. Isti košgeterski učinak ostvario je Džamal Marej, koji je pogodio samo sedam od 17 šuteva.

- Svi žele da pobede šampione - rekao je Meloun posle meča. - Nema više onog „o, to je Denver“. Sada je „šampioni dolaze u grad“.

Posle skromnog izdanja na premijeri sezone, Bogdan Bogdanović je bio znatno spremniji za duel sa Njujorkom u Atlanti. Ušao je sa klupe i za 26 minuta postigao 16 poena (šut 6/11, 4/9 trojke), ali ga je trener Kvin Snajder vratio na stolicu kada se rešavala sudbina meča. Moguće da je time potpisao drugi poraz Hoksa (120:126), zajedno sa katastrofalnim Trejom Jangom koji je u prve dve utakmice šutirao 8/35.

Nikola Jović nije dobio priliku u derbiju Majamija i Bostona, kao ni Aleksej Pokuševski u meču Oklahome u Klivlendu. Zato je prve NBA minute upisao Vasilije Micić, koji je u pobedi Tandera odigrao šest minuta, pogodio jednu trojku, jednom asistirao i izgubio dve lopte. Na parketu je bio i centar Hjustona Boban Marjanović, u porazu od San Antonija ubacio je četiri poena za sedam minuta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)