"OSTAVITI GA NA MIRU!" Predsednik Denvera objasnio zašto je dobro što Nikola Jokić nije igrao za Srbiju na Mundobasketu

Novosti online

02. 10. 2023. u 18:01

Nikola Jokić i Denver nagetsi su dočekali zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, a na okupljanju je govorio i izvršni direktor, ujedno i predsednik kluba, Džoš Kroenke.

ОСТАВИТИ ГА НА МИРУ! Председник Денвера објаснио зашто је добро што Никола Јокић није играо за Србију на Мундобаскету

Youtube / Nuggets

On je na zanimljiv način govorio o tome zašto niko iz kluba nije želeo da previše komunicira sa Jokićem tokom leta, u kome je dvostruki najbolji igrač najjače lige, a MVP nedavnog finala, rešio da ne igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu (na kome su "orlovi" došli do srebra).

- Juče smo razmenili poruke prvi put posle nekoliko meseci. I njemu sam rekao... ma, evo, zamislite samo koliki teret je on nosio u ovih nekoliko prethodnih sezona. I cela ekipa je, naravno, ali on posebno. Sve vreme je igrao najbolju košarku na svetu. Dobio je dve MVP nagrade u nizu, trebalo je i treću, bar po meni, ali teret koji to donosi, i fizički i psihički, a naročito u njegovom slučaju kada je na duži vremenski period bio bez Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, težina tog zadatka je bila nestvarna. Čuo sam baš trenera (Majkla) Melouna na radiju kako je rekao nešto slično, (ovog leta) smo ga, na neki način, ostavili na miru. Bilo je divno, kao što sam njemu poslao u jednoj jučerašnjoj poruci, videti ga... šta god da je ono radio: skakao unazad sa gumenog čamca u reku, igrao po koncertima sa društvom, uživao u životu.... Jer, na najvećoj sceni koju košarka ima, red je da svet sazna kakva je ličnost Nikola Jokić. A ja mislim da je on neverovatno posebna osoba. I, za njega je taj odlazak iz košarke da bi bio sa porodicom, prijateljima, to ponovno spajanje sa onim što on u svojoj suštini jeste, čist dobitak, baš kao što je i za nagetse, ali i za košarku u celini. Jer, vraća se svež - rekao je Džoš Kroenke.

Kada počinje NBA liga?

NBA liga "počinje" ovog ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice.

Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)