ZVEZDA SILNA PROTIV IGOKEE: Ubedljiva pobeda crveno-belih na startu ABA lige

A. I.

30. 09. 2023. u 21:57 >> 21:59

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige gostovali su Igokei u Laktašima. Slavili su crveno beli 63:81.

ЗВЕЗДА СИЛНА ПРОТИВ ИГОКЕЕ: Убедљива победа црвено-белих на старту АБА лиге

ABA liga/Marija Vuruna

Crvena zvezda gostovala je u Laktašima bez četvorice košarkaša Nemanje Bjelice. Adama Hange, Dejana Davidovca i Šabaza Nejpira, ali ni u jednom trenutku nije trijumf gostiju u pitanje.

Vodila je Crvena zvezda od starta meča. Držala je igokea korak do petog minuta kada je bilo 8:9, usledila je nakon toga serija 5:0 crveno-belih, ušao je minut kasnije u igru i Miloš Teodosić, a izabranici Duška Ivanovića poveli su 11:16. Uspela je Igokea da zbije redove i do kraja deonice smanji na 17:20.

Kod Domaćina sjajno zakucavanje priredio je Nikola Tanasković.

Napravila je seriju 9:0 Zvezda, a prve poene upisao je u drugoj deonici i Miloš Teodosić.

Vratila se Igokea u potpunosti u meč. Napravili su seriju 6:0, a poenima Tanaskovića sveli su zaostatak na samo jedan poen. Ipak, u završnici je Gedraitis pogodio trojku na +5 i crveno-bele na veliku pauzu odveo rezultatom 32:40.  

Sjajan je u uvodnim minutima trećeg perioda bio Majk Tobi. Pogodio je trojku za prvo dvocifreno vođstvo crveno-belih, a potom je usledila sjajna kombinacija sa Teodosićem, pa poeni nakon promašaja Lazića. Upravo je poenima kapitena Lazića, a potom i Nedovića crveno-bela četa došla do 21. poena prednosti (43:64).

Uspela je Igokea do kraja u nekoliko navrata da spusti na +16, ali za više Igokea nije imala snage, te je Zvezda upisala prvu pobedu u sezoni ABA lige rezultatom 63:81.


Što se tiče tabora Crvene zvezde, četiri igrača su meč završila sa dvocifrenim učinkom kada su poeni u pitanju. Najdominantniji je bio Tobi  sa 19 poena uz osam skokova. Ilić je ubacio 12 poena, Giedratis, a Mitrović 10. Miloš Teodosić je meč završio sa četiri poena sa slobodnih bacanja, a upisao je uz pet asistencija.

Nikola Tanacković je bio najefikansijiu Igokei. On je ubacio 16 poena, dok je Marko Jeremić ubacio 15, a sve su bili u pitanju šutevi za tri poena.  Gordić i Milosavljević  su ubacili po devet poena.

Crvena zvezda sledeći meč igra u četvrtak protiv ASVEL-a na domaćem terenu u okviru Evrolige.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)