"GLEDAJ TI SVOJA POSLA": Miloš Teodosić o Zvezdi, Rusiji, Srbiji, NBA ligi...

Novosti online

28. 09. 2023. u 12:48

MILOŠ Teodosić nikada nije bio omiljeni sagovornik, njegovi intervjui za medije se mogu nabrojati na prste jedne ruke, takav je bio i tokom igranja za nacionalni tim, inostrane klubove, pa i sada kada se vratio u Zvezdu.

ГЛЕДАЈ ТИ СВОЈА ПОСЛА: Милош Теодосић о Звезди, Русији, Србији, НБА лиги...

Foto: KK Crvena zvezda

Detetu FMP-a je uvek bilo lakše da govori na terenu, a tamo je znao da priča i te kako. Dugo je Teo važio za jednog od najboljih evropskih plejmejkera, a i sada na zalasku karijere ima šta da kaže u crveno-belom dresu.

Za početak jedan intervju, koji nije u njegovom stilu, poput asistencije bez gledanja ili pasa preko celog terena. Miloš je krenuo da sumira svoju karijeru, odnosno da li je zadovoljan onim što je uradio pod obručima. 

- Generalno jesam. Sigurno da je bilo možda nekih prilika da je mogao da se osvoji koji trofej više, ali ne bih menjao mnogo. Bilo je sve zadovoljavajuće - rekao je Teodosić.

Na pitanje da li ga zamaraju priče kako bi Miloš bio još veći igrač da je neke stvari radio drugačije.

- Ne može da me zamara, jer ne obraćam pažnju. Možda jesam u nekim trenucima kada sam imao 21-22 godine. To je nešto što sam ja želeo. Bio sam posvećen košarci maksimalno. Jednom prilikom dok smo u Moskvi igrali, došao je Kirilenko i rekao: ‘Hajde igraj malo jaču odbranu’. Ja ga pitam: ‘Kirilenko, koliko si imao blokada?’, on mi kaže da je imao sedam. ‘Bilo bi nula da sam ja igrao odbranu. Gledaj ti svoj posao’… Šalim se… Imao sam neke segmente igre koje je trebalo da popravim, ali ne bih ja tu menjao mnogo.

Teodosić je srećan što će debitovati za Zvezdu, klub za koji navija.

- Sjajno. Možda nemam pravu sliku jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću veći utisak imati posle prvih odigranih utakmica. Iz godine u godinu je bilo priča, dogovora. Dogovor je bio sa predsednikom kluba da ove godine dođem, dogovorili smo se za dva minuta. Srećan sam. Znam da će biti mnogo rada, nervoze i svega, ali videćemo. Treba da se fokusiramo i koncentrišemo na sebe i svoju igru.

Nemanja Nedović je pre nekoliko dana kazao da je ovo možda najjača Zvezda u novijoj istoriji.

- Sigurno je da je jedna iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je ovo najjača Zvezda ikada. Ne znam, ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača da otvorimo što je moguće bolje i da uđemo što ranije u samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan niti davao prognoze. Treba utakmicu po utakmicu da zidamo atmosferu da igramo do maja ili juna.

Prvi meč u Beogradu za Zvezdu će igrati narednog četvrtak protiv ASVEL-a.

- Sigurno da će biti za mene vrlo emotivno i nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati nas, ekipu koja može da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju biti strpljivi, trebaće vremena da se uigramo. Imali smo nekih problema u pripremnom periodu sa povredama. Nije bilo vremena koliko je trebalo, ali kako nama, tako i drugim ekipama. Od prve utakmice sa ASVEL-om treba da uđemo koncentrišemo i da treba da se borimo za nešto veliko.

Zvezda i uspesi sa njom su bili glavni motiv povratka u Srbiju.

- Jedan od motiva je Zvezda, a drugi motiv je da se napravi nešto veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije i sa klubom za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da doživim.

Prva asocijacija na Teodosića je mnogima ona trojka protiv Španije, međutim, Teo pamti 2009. godinu.

- Meni je prva asocijacija, ne računajući mlađe kategorije i Železnik, ta 2009. i Poljska, gde smo napravili posle mnogo godina lep rezultat sa reprezentacijom, sa jednom mladom ekipom. Očekivanja nisu bila velika. To je bila i moja prva lična promocija na visokom nivou. To prvenstvo je za mene posebno.

Teodosić je prepoznatljiv i po tome što u prelomnim trenucima preuzima odgovornost.

- Sigurno da imaš to negde u sebi donekle, ali to je kroz razvojni put, vežbaš, radiš, učiš. Nisam bežao od odgovornosti, niti se plašio da preuzmem. Daleko više puta sam promašio nego pogodio poslednje šuteve. Ali, takva mi je uloga bila u ekipi, očekivalo se od mene. Nekad nisam bio spreman na to.

U periodu od 2017. do 2019. nosio je dres LA klipersa.

- Posle 2022, 2023, 2024. godine sam prestao da se dokazujem drugima. Razlog zašto sam otišao u Ameriku je bio taj, da vidim koliko mogu da igram sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je što sam bio tamo. Žao mi je što nisam otišao ranije. Boravak bi bio sasvim drugačiji. Ne kajem se, drago mi je što sam video sve tamo. Lepo iskustvo koje je mene promenilo nabolje i moj pogled na košarku - kazao je Teo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)