PARTIZAN STRPEO OD SENZACIJE: "Klinci" baš namučili crno-bele u ABA Superkupu

Novosti online

18. 09. 2023. u 16:55

Košarkaški klub Partizan je u prvoj takmičarskoj utakmici u sezoni 2023/2024 uz mnogo muka trijumfovao: crno-beli su mladu ekipu Mege u četvrtfinalu Superkupa ABA lige savladali u Podgorici rezultatom 89:78.

ПАРТИЗАН СТРПЕО ОД СЕНЗАЦИЈЕ: Клинци баш намучили црно-беле у АБА Суперкупу

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Da neće ovo biti lak meč za ekipu Željka Obradovića postalo je jasno čim startna petorka crno-belih (Jaramaz, Panter, Trifunović, Ledej, Koprivica) nije uspela da nametne ritam koji je želela. Naišlo se na vrlo motivisan, a i organizovan otpor Mege.

Štaviše, Partizan je za čitavu prvu četvrtinu ostvario svega jednu asistenciju (naspram šest rivala), pa su samo šuterski raspoloženi Ledej, Kaminski i Trifunović, koji su postigli po šest poena, bili "krivi" što Mega nije imala rezultatsku prednost. Ta deonica je završena sa po 25 postignutih poena sa obe strane, s tim da su mladi hrvatski internacionalac Jelavić sa osam, a Đurišić i Iljasoglu sa po sedam, bili najveća opasnost po crno-bele.

No, sve se promenilo posle obaveznog predaha.

Željko Obradović je, sa jedne strane, uočio probleme u odbrani i pojasnio ekipi kako da umiri najveća oružja suaprnika, a sa druge strane drastično se povećala efikasnost crno-belih, koju god odbranu da je Mega koristila.

I, kada se pomenutim igračima Partizana pridružio tandem Naneli - Doužer, i to sa po devet, odnosno sedam poena, i ne čudi što je Obradovićeva ekipa drugu deonicu, uz pravu "rafalnu paljbu", otvorila serijom od 18:3. Tako je i izgrađeno +15, što je tek u završnici uvodnog poluvremena Mega smanjila, pršavši na 51:43 najviše zahvaljujući raspoloženom Đurišiću (čiji je jedini problem bio - brzo "skupljanje" ličnih grešaka).

Posle velikog predaha, Mega je uspela da na krilima dobre igre Plavšića, ali i Iljasoglua i Jelavića, brzo priđe na -4 (55:41), Panter je uspeo da povede crno-bele do devet razlike, ali onda su počeli veliki problemi za šampiona ABA lige.

Em je preuzimanje u odbrani Mege zadavalo nerešive enigme crno-belima, em sa na drugoj strani Jelavić razgoropadio, a Filip Jović se "pridružio" njemu i Kovačeviću u rušenju nada rivala da će "lako i brzo obezbediti trijumf".

Štaviše, i pre kraja treće deonice - megdan je bio potpuno ujednačen. A to je potrajalo sve dok sredinom četvrte četvrtine Panter trojkom, a onda Kaminski svojim 12. poenom, nisu odmakli Partizan na +5.

Ekipa trenera Marka Baraća tada se u potpunosti oslonila na svoj mladi trio Andrija Jelević (19 godina) - Nikola Đurišić (19) - Nikola Topić (18), kojima je neretko pomagao i "veteran" za ovakvu ekipu Mege, 22-godišnji Omerčan Iljasoglu. I, oni su krenuli prilično agresivno po preokret, ali...

Alen Smailagić je spremno dočekao te prodore. Njegove blokade, pa potom i jedna Ledejova, te "krađa" Uroša Trifunovića bili su dovoljan znak "stop" za veru Meginih "klinaca" da mogu do čuda. Jer, na drugoj strani terena i Smailagić i Trufinović nisu grešili, pa su crno-beli otišli na +8 uz dva minuta do kraja, što je za borbene suparnike ipak bio prevelik zalogaj.

Rival Partizana u polufinalu biće Igokea koja je pobedila Cedevita Olimpiju sa 75:65, dok se za mesto u drugom polufinalu nadmeću Budućnost - Zadar i FMP - Studentski centar

ABA Superkup 2023, četvrtfinale - statistika

Partizan - Mega 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:11)

Podgorica - Dvorana: "Morača"; Gledalaca: 1.600; Sudije: Koljenšić, Savović, Lepetić

Partizan: Vukčević 4, Ledej 10, Avramović nije igrao, Koprivica 2, Panter 10, Smailagić 7p, 5sk, 2bl, Jaramaz 4, Naneli 13, Trifunović 10, Anđušić 6, Doužer 11, Kaminski 11

Mega: Paunović, Miljenović 2, Jelavić 21p, 5sk, 3as, Kobzistji 2, Milutinović nije igrao, Iljasoglu 11p, 6as, 4sk, Đurišić 14p, 4sk, 3as, Kovačević 9, Plavšić 7, Jović 6, Topić 6p, 9sk, 5as, Malovec 

Bonus video: DOČEK ZA PAMĆENjE - Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)