"NADAM SE DA 13 NIJE BAKSUZAN BROJ": Svetislav Pešić izneo očekivanja pred put za Kinu

Novosti online

17. 08. 2023. u 20:32

SELEKTOR košarkaša Srbije, Svetislav Pešić, obratio se medijima pred odlazak naše reprezentacije za Šenžen na završni deo priprema za Svetsko prvenstvo.

НАДАМ СЕ ДА 13 НИЈЕ БАКСУЗАН БРОЈ: Светислав Пешић изнео очекивања пред пут за Кину

FOTO: M. Vukadinović

"Orlovi" će u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu odigrati dve utakmice. Prva je protiv Kine 20. avgusta, a potom dan kasnije sledi duel sa Brazilom.

- Već smo u avionu, od sinoć se ništa nije promenilo i mi smo na sve to pripremljeni, ne može nas ništa iznenaditi. Imali smo uspešne pripreme da se napravi timska atmosfera, a desilo se puno stvari koje su nas poremetile i uvek gledamo šta možemo pozitivno da izvučemo. Malo je vremena, mi smo nova ekipa potpuno i naš glavni zadatak je bio da pokušamo da napravimo što bolju timsku hemiju i pre, i tokom i posle treninga i igrači su se našli, imaju dobru komunikaciju i mi se trudimo da im pomognemo. Među osobljem je fina kohezija takođe i fali nam vremena, uigravanje kroz pripreme nije dovoljno, favoriti već godinama igraju zajedno i mi imamo druge kvalitete, želju za dokazivanjem i dobro smo radili - rekao je popularni Kari, prenosi "Telegraf".

Iskusni stručnjak se dotakao i povreda koje muče našu selekciju.

- To je svake godine tako. Ništa bitno se ne dešava novo. Sezona je naporna, dugačka, kako za igrače koji igraju za našu reprezentaciju, tako i za ostale. Dolaze povrede, igrači nemaju dovoljno vremena da se regenerišu. Stalno pokušavamo da objasnimo onima kojima treba da se objasni. Oni slušaju, ali ne čuju dobro. Uvek ima nešto što je važnije od zdravstvenog statusa igrača.

U Manilu gde će igrati Srbija na Svetskom prvenstvu putovaće 13 igrača.

- To je od reprezentacije do reprezentacije. Mi smo to uradili u moje vreme kada sam bio selektor 2001. i 2002. godine, kada smo išli za Istanbul i Indijanapolis. Dugačak je put. Kratke su pripreme, ne radi se samo o povredama, radi se o ostalim potrebama, konkretno igre. Svi su koncentrisani, spremni da preuzmu odgovornost. Ono što je najvažnije, spremni su da se stave u službu ekipe. Idemo sa 13 igrača, nadam se da nije baksuzan broj, da će nam biti od pomoći na drugoj strani, ali Bože moj - zaključio je Pešić.

Podsetimo, Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će igrati u grupi B protiv Portorika, Kine i Južnog Sudana.

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije krenuli put Kine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice