"NIŠTA NE MOŽE DA OPIŠE OSEĆAJ MEDALJE OKO VRATA I HIMNE!" Kraljevački trener Marko Dimitrijević osvajač zlata na juniorskom EP za košarkaše

G. ĆIROVIĆ

10. 08. 2023. u 16:25

Tradicija da svakog leta u Kraljevo stiže bar jedna zlatna medalja sa značajnih međunarodnih sportskih takmičnja nije izneverena ni ove godine.

НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ОПИШЕ ОСЕЋАЈ МЕДАЉЕ ОКО ВРАТА И ХИМНЕ! Краљевачки тренер Марко Димитријевић освајач злата на јуниорском ЕП за кошаркаше

G.Šljivić

Kao pomoćnik selektora Nenada Stefanovića kraljevački košarkaški trener Marko Dimitrijević okitio se zlatnim odličjem na nedavno završenom juniorskom Evropskom prvenstvu u Nišu na kojem su srpski mladi košarkaši osvojili titulu šampiona u svom uzrastu i dominantno zaseli na tron starog kontinenta.

- Ništa ne može da opiše taj fenomenalan osećaj kada se za zlatnom medaljom oko vrata popnete na pobedničko postolje i zapevate himnu „Bože pravde“. To je nešto o čemu sanja svaki sportista. Naravno, veliku zahvalnost dugujem selektoru Nenadu Stefanoviću, jednom od naših najperspektivnijih mladih trenera, što me je pozvao da budem deo njegovog stručnog štaba i slagalice koja je besprekorno funkcionisala – kaže Marko Dimitrijević.

G.Šljivić

 

Prema njegovim rečima, naši juniori su na delu dokazali da se dobar rad, upornost i posvećenost na kraju ipak isplate na trnovitom i dugačkom putu ka uspehu i vrhunskim rezultatima. Mnogi od igrača sa šampionata u Nišu mogli bi u dogledno vreme da postanu i standardni članovi seniorske reprezentacije.

G.Šljivić

 

- Voleo bih kada bi ova generacija što duže ostala na okupu. Ima dosta igrača za koje verujem da će dospeti i do najbolje, A selekcije. Nikola Topić je već na spisku selektora Pešića i on bi mgao da bude naslednik plejmejkera Teodosića i Micića, da bude nosilac i pravi dirigent naše reprezentacije – naglašava Dimitrijević. - Ne bih voleo nekoga da izostavim, ali da pomenem da se ogromni dometi očekuju i od Bogoljuba Markovića. To je igrač koji je visok 2,10, odlično se kreće, igra licem i leđima uz veoma dobar šut. Tu je i stameni Filip Jović sa sjajnim fizičkim predispozicijama koji podseća na Dejana Milojevića, potom Bošnjaković koji igra z Real Madrid... Ima zaista još dobrih, talentovanih igrača. Ne smemo da zaboravimo da oni tek imaju 18 godina i da je pred njima još dosta rada i odricanja. Ubeđen sam da je većina lepa budućnost srpske košarke.

PRIJEM

POVODOM osvajanja zlatne medalje prigodan prijem za Marka Dimitrijevića upriličen je u Sportskom savezu Kraljeva. Tom prilikom mu je predsednik Saveza Aleksandar Daišević uručio prigodnu plaketu.

G.Šljivić

 

REZULTATI

POMOĆNIK selektora Stefanovića i šef struke kraljevačke Sloge nije propustio priliku da pomene i dobre rezultate ostalih mlađih košarkaških selekcija.

- Mislim da se dobro i kvalitetno radi, evo i selekcija do 16 godina se plasirala u četvrtfinale, a reprezentacija do 20 godina koju vodi Nenad Čanak bila je peta na svetu i to u paklenoj konkurenciji. Ne može da se kaže da je to loš rezultat. Mi na svakom takmičenju očekujemo medalju, ali to je veoma teško i ostvariti jer nije fraza da danas svi igraju košarku i ulažu ogromna sredstva – dodao je Dimitrijević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave