NA RADARU CRNO-BELIH SIN KOŠARKAŠKE LEGENDE: Rebrača ponovo u Partizanu?

G. KELIĆ

21. 07. 2023. u 09:51

MOGLI bi navijači Partizana ponovo da gledaju jednog Rebraču u crno-belom dresu. Kako "Novosti" saznaju, na meti šampiona ABA lige nalazi se sin bivšeg centra "parnog valjka" i člana čuvene generacije koja je 1992. godine osvojila Evroligu, Filip (25), koji je košarkašku karijeru gradio na američkim koledžima.

НА РАДАРУ ЦРНО-БЕЛИХ СИН КОШАРКАШКЕ ЛЕГЕНДЕ: Ребрача поново у Партизану?

FOTO: Profimedia

Naslednik proslavljenog Željka Rebrače je rođen u Trevizu, pa otuda ima i italijansko državljanstvo, visok je 206 centimetra, igra na poziciji krila i prethodnih pet godina nastupao je za univerzitete Severna Dakota i Ajova. U prošloj sezoni je prosečno beležio 14,1 poen, uz 7,5 skokova i dve asistencije po meču.

S obzirom na to da se nije izborio za mesto u NBA ligi, Rebrača junior je pogled preusmerio na Evropu, što je, između ostalog, i potvrdio pre nekoliko meseci u jednom intervjuu, otkrivši da će mu sledeća stanica u karijeri biti Stari kontinent, gde želi da zavredi pažnju skauta najjače lige sveta.

Nema boljeg mesta za to od Partizana i rada sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, koji je od svog povratka u Humsku već uzeo pod svoje nekoliko sinova bivših igrača. Pre dva leta je takođe iz Amerike doveo Balšu Koprivicu, naslednika Slaviše, koji je takođe bio član tima koji se pre više od 30 godina popeo na krov Evrope. Potom je od madridskog Reala angažovan Tristan Vukčević, ponos i dika našeg nekadašnjeg reprezentativca Dušana, a odranije je u klubu naslednik Zvezdine legende Aleksandra Trifunovića, Uroš.

Očigledno u Partizanu gledaju da u svoje redove privole što više perspektivnih momaka. Odranije se spominjalo da su crno-beli bili naoštreni za najboljeg igrača KLS lige, Dušana Beslaća iz Vojvodine, međutim, zbog prevelike provizije koju njegovi agenti potražuju, do saradnje nije došlo. Takođe, naš list je pre nekog vremena pisao o interesovanju za hrvatskog reprezentativca i doskorašnjeg krilnog centra Zadra Luku Božića, što je u nedavnom javljanju potvrdio i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Ipak, ono što pre svega crno-bela javnost željno iščekuje jeste konačno ozvaničenje saradnje sa Nikolom Mirotićem. Cela saga oko raskida saradnje crnogorskog asa i Barselone je konačno završena, pa se može očekivati da sjajni košarkaš uskoro zaduži crno-belu opremu.

Kopaonik umesto Zlatibora

CRNO-BELI će ovog leta promeniti svoju stalnu bazu za pripreme, pa će se tako umesto Zlatibora, na koji su redovno odlazili u avgustu, sada stacionirati na najvećoj srpskoj planini - Kopaoniku.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)