"PEŠIĆ JE U GODINAMA, A PITANJE JE I KO ĆE MU DOĆI": Đurović ne veruje u uspeh Srbije na Mundobasketu

Novosti online

20. 07. 2023. u 12:46

PROSLAVLjENI košarkaški stručnjak Vlade Đurović je veliki pesimista pred Mundobasket jer se plaši povreda, otkaza... I nije siguran da je Svetislav Pešić idealan izbor za selektora Srbije.

ПЕШИЋ ЈЕ У ГОДИНАМА, А ПИТАЊЕ ЈЕ И КО ЋЕ МУ ДОЋИ: Ђуровић не верује у успех Србије на Мундобаскету

Foto: Tanjug

- Sve zavisi ko će da dođe, ako se svi odazovu - imamo dobar tim, nema dileme... - kazao je Đurović u podkastu "Jao Mile", pre dubokog uzdaha.

- Pitanje je ko će doći, kako će to ići, hoće li biti povreda... Ja ne mogu da budem optimista. Gledajući na to kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu - nešto tu više ne štima. Nije ni nacionalni dres svetinja kao što je nekada bio. Zamislite ranije da igrač sa 19-20 godina priča da mora da se posveti telu, da iskoristi leto da se spremi, to je u moje vreme bilo sasvim drugačije. Pre je jedva čekao da igra za reprezentaciju.

Posebno je Đurović kritikovao selektora Svetislava Pešića, kao što je to radio i tokom prethodnog Evrobasketa, dok se sada dotakao i uloge njegovih pomoćnika.

STAV Vlade Đurović/FOTO: N. Paraušić

 

- Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji imaju hrabrosti da mu kažu da uzme tajm-aut posle šest primljenih uzastopnih poena, da savetuju zonu i tako dalje. Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama da nije svestan kao nekada. Nije tako brz u odlukama kao pre. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama, možda bih bio i brži od njega. To neko drugi treba da mu kaže i zato mu ja sada kažem - treba da bude okružen mladima i spremnijima. Tako je i Obradović rekao da su njegovi pomoćnici vrh. Svi u Partizanu skaču, a u reprezentaciji pomoćni treneri su tu i zadovoljni su tu. Kako ih je selektirao? Mora po stručnosti, a ne po tome koliko mu je pogodan politički - da samo ćuti - kazao je Đurović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)