SPEKTAKL: Srpske juniorke odigrale sjajan meč sa moćnom Španijom na Evropskom prvenstvu, ovo isksutvo će odlično doći!

Novosti online

02. 07. 2023. u 22:20

Ženska juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da i u drugom kolu "U18" Evropskog prvenstva u Konji ostvari pobedu, ali je odigrala vrlo dobro protiv jednog od glavnih kandidata za zlato.

СПЕКТАКЛ: Српске јуниорке одиграле сјајан меч са моћном Шпанијом на Европском првенству, ово исксутво ће одлично доћи!

FOTO: FIBA.Basketball

Tim trenera Milana Vidosavljevića u drugom kolu izgubio je od Španije, rezultat je glasio  95:86 (21:26, 24:23, 23:26, 27:11).

Srpkinje su od starta krenule jako, u neizvesnoj trci često bile i korak ispred, da bi polovinom drugog perioda, serijom 11:2 pobegle i na 11 razlike – 43:32. Španija je do kraja prvog poluvremena uspela da se vrati, pa se na veliki odmor otišlo sa četiri peona prednosti za Srbiju – 49:45.

I pored svih pokušaja Španije da uhvati ritam, naše devojke su i u nastavku uspevale da održe distancu, u trećem periodu su išle i na deset razlike – 58:68, posle poena Ane Milanović.

Međutim, Španija je još jednom uspela da uhvati priključak, prvo je zaostatak spustila na 77:78, pa i na 83:84 pet minuta pre kraja, da bi uskoro i  povela – 85:84. Iako su do kraja pokušavale da okrenu rezultat, naše devojke su suparnicama ipak morale da čestitaju na pobedi.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Marija Avlijaš sa 18 poena i pet asistencija, Katarina Knežević je ubacila 15, a Ana Jovanov, Ana Milanović i Maša Buzić po 10 poena.

Juniorke Srbije pred meč sa Španijom na U18 Evropskom prvenstvu za košarkašice 2023 / FOTO: FIBA.Basketball

Ijana Martin je bila najbolja u Španiji, postigla je 28 poena uz samo četiri promašena šuta od 16 upućenih iz igre (imala je i sedam skokova, pet asistencija i četiri "krađe"), dok je odličnu pomoć imala u Karli Viegas, koja je postigla 24 poena, te Ariadni Termis, koja je uz šest poena ostvarila i deset skokova, te pet asistencija.

Prvu rundu takmičenja naše devojke završavaju u ponedeljak, utakmicom protiv Letonije, od 20.30 časova.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)