A POSLE DEBAKLA U ČETVRTFINALU SVETSKOG PRVENSTVA... Evo šta su juniori Srbije uradili protiv Japana

Novosti online

01. 07. 2023. u 16:55

Muška juniorska reprezentacija Srbije je posle bolnog poraza u četvrtfinalu "U19" Svetskog prvenstva u Debrecinu pobedom započela borbu za plasman od 5. do 8. mesta.

А ПОСЛЕ ДЕБАКЛА У ЧЕТВРТФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА... Ево шта су јуниори Србије урадили против Јапана

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, izabranici trenera Vladimira Đokića su u četvrtfinalu deklasirani od Francuske sa skoro 40 razlike, ali su uspeli da se izdignu posle te lekcije i savladaju Japan sa 99:73 (24:16, 21:28, 31:12, 23:18).

Nije bilo lako posle onog košarkaškog šamara u izvođenju "trikolora", koji su imali dvostruko veću preciznost za dva poena (60% naspram 31%), nije bilo lako igrati posle meča u kome se lopta izgubila neverovatnih 27 puta, a doživljeno deset blokada, ali... "orlići" su dali sve od sebe da osvetlaju obraz i, posle velike borbe u prvom poluvremenu, u drugom zagospodarili parketom.

Ilija Milijašević sa 22 poena i Filip Radaković sa 20 bili su najefikasniji u taboru Srbije, Lazar Đoković je uz 16 poena imao i 11 skokova, te osam asistencija (koliko je uspešnih dodavanja imao i Milijašević), a Aleksa Milenković doprineo sa 12 poena ovom trijumfu. Kod Japanaca je najefikasniji bio Akira Džejkobs sa 20 poena.

Za peto mesto "orlići" će igrati u nedelju protiv Argentine, koja je svoj meč u razigravanju, protiv Kanade, dobila sa 106:101. U polufinalnim susretima igraju Španija - Turska i Francuska - SAD.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)