PRVI PIK NA DRAFTU PROPUŠTA MUNDOBASKET: Azija neće gledati novu NBA zvezdu

Novosti online

26. 06. 2023. u 09:34

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama izjavio je danas da će da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo, jer želi da se spremi za debitantsku sezonu u NBA ligi, prenosi francuski Ekip.

ПРВИ ПИК НА ДРАФТУ ПРОПУШТА МУНДОБАСКЕТ: Азија неће гледати нову НБА звезду

FOTO: Profimedia

Vembanjama je nedavno izabran kao prvi pik na NBA draftu od strane San Antonio sparsa.

Francuski reprezentativac je rekao da je teško doneo odluku da propusti SP, ali je dodao da je u ovom trenutku to razumno rešenje. On je pre nekoliko dana poručio da mu je namera da igra u Letnjoj ligi kako bi se spremio za Mundobasket, ali je u međuvremenu promenio odluku.

Vembanjama je debitovao za Francusku u novembru prošle godine. On je prošle sezone za Metropoliten prosečno postizao 21,6 poena i imao je 10,4 skoka po utakmici.

SP će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, domaćini turnira biće Japan, Indonezija i Filipini. Francuska se nalazi u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove