"JA ĆU SAD DA VAM KAŽEM NEŠTO!" Ovako je Željko Obradović reagovao na pitanje zašto nije zaštitio Nemanju Nedovića od strašnih uvreda

Novosti online

15. 06. 2023. u 22:43

PARTIZAN i Crvena zvezda su se u četvrtak sastali u drugom meču finala ABA lige za sezonu 2022/2023, a ishod je bio takav da je trener crno-belih Željko Obradović imao pomešane emocije i pored rezultata koji je zadovoljio sve "grobare". Ipak, posebnu pažnju privukao je njegovog odgovor na pitanje zašto nije zaštitio Zvzedinog košarkaša Nemanju Nedovića od uvreda "grobara".

ЈА ЋУ САД ДА ВАМ КАЖЕМ НЕШТО! Овако је Жељко Обрадовић реаговао на питање зашто није заштитио Немању Недовића од страшних увреда

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Podsetimo, Partizan je ponovo pobedio Crvenu zvezdu i poveo sa 2:0 u finalu ABA lige.

Obradović je, uz pohvalu navijačima crno-belih na odličnoj podršci ekipi, najpre ovako sumirao utiske:

- Još jedna pobeda do titule. Bliži smo joj nego što smo bili na početku serije, to je sigurno. Ali, opet smo imali dva različita poluvremena. U prvom smo bili brzopleti, u odbrani dozvoljavali lake šuteve rivalu za tri poena. Mislim da smo bolje odigrali u drugom poluvremenu... Mislim da moji igrači zaslužuju pohvale i za ovo i za ono od pre dva dana. Težak je to ritam, ali to je plej-of, i zato i dolazi do nekih neverovatnih grešaka - započeo je trener crno-belih.

Na pitanje ima li neke vrste bojazni da se opet desi poraz u seriji kao posle 2:0 protiv Reala, odgovorio je odsečno:

- To je završena priča. Evroliga je završena priča, ovo je ABA liga. Probaćemo da spremimo utakmicu koja se igra u nedelju na najbolji način, da vidimo koji su detalji bili dobri, a koji ne.

A ima li prostora za napredak...

- To ne znam. Pitanje je, zapravo, koliko imamo prostora da se igrači odmore. Da odradimo jedan dobar trening sa igračima koji nisu igrali, da i oni pomognu, jer ovo je plej-of i energija je na prvom mestu. Probaćemo da koristimo što više igrača. Opet ponavljam, priprema za nedelju nam je na prvom mestu.

Tada je Željko Obradović upitan da li je čudo sramno skandiranje Nemanji Nedoviću (čija se žena nedavno porodila, a deo navijača Partizana je skandirao da je Nedovićeva supruga prostituka). Uz to, Obradović je upitan zašto nije reagovao ako je čuo, a ako nije, "onda ništa". 

"Novosti" vam prenose od reči do reči šta je strateg crno-belih odgovorio:

- Ja ću sad da vam kažem nešto. Ja pokušavam da budem koncentrisan na vođenje tima. Bilo je sigurno (pogrdnog skandiranja). Neke stvari sam čuo, neke nisam. Eto, to sigurno nisam čuo. Ali, mislim da to nije moj posao. Ja sam prvog dana kada sam postavljen za trenera Partizana insistirao na nekim stvarima, i evo vi ste mi svedoci, da li sam ikada bilo kada rekao bilo koju ružnu reč za bilo kog protivnika? Molio sam uvek navijače, pred svaku utakmicu, da fer i sportsko navijanje. To je ono što ja mogu da uradim. Ja ne mogu više od toga da uradim. Na mnogo većem nivou se te stvari rešavaju. Ali, ja sam to vama (novinarima) već govorio, vi imate pero u rukama. Nemojte meni da postavljate to pitanje, nego tamo gde treba da postavite. I bavite se time ko provocira i zašto provocira. Istaknite to. Uradite to. Jer ja sam imao pitanje prošli put ovde, koje je bilo najnormalnije i ja mislim da sam odgovorio na taj način. Pa sam onda slučajno video da je neki medij javio da sam besneo na konferenciji za štampu. Da li je vama to izgledalo da sam besneo? Jesam li nekada ovde besneo ovde? Vi ste postavili pitanje, ja sam odgovorio najpristojnije, kao i svaki put. Je li to način? Ne znam... meni kažu ljudi, to je zbog klika, kada stoji "besneo" onda je to interesantnije. Ako je to to, onda neka mi neko tako kaže. Ja inače to ne čitam, nego su mi ljudi pokazali. Tako da... Ja mislim da pitanja... vraćamo se na staru priču: Zakon o sportu. Zakon o sportu sve rešava! I to je to. Ja ću uvek da branim svakog pojedinca i slažem se da ne treba vulguran biti ni prema jednom čoveku. Ni prema akteru (meča), ni prema bilo kome drugom. Ja sam protiv toga. Ali, kako mogu da utičem na to, sem da molim navijače svaki put da se ponašaju i ne napadaju bilo koga, verbalno ili ne daj Bože fizički? - rekao je Obradović.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo