SRPSKA DECA NA EVROPSKOM SPEKTAKLU: Makedonija domaćin prvenstva za srednjoškolce

Novosti online

14. 06. 2023. u 16:14

SVEČANIM otvaranjem u Skoplju je počelo Evropsko prvenstvo za srednjoškolce u košarci.

СРПСКА ДЕЦА НА ЕВРОПСКОМ СПЕКТАКЛУ: Македонија домаћин првенства за средњошколце

ESSF

Za medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji boriće se učenici iz Makedonije, Srbije, Francuske, Češke, Crne Gore i Republike Srpske. Srbiju predstavljaju košarkaši iz beogradske Gomnazije Prestiž. Delegat takmičenja je nekadašnja uspešna košarkašica Julija Bojanova.

Organizatori takmičenja koje će trajati do subote 17. juna su Evropska federacija za školski sport i Savez za školski sport Makedonije.

Naši predstavnici predvođeni profesorom Kirom Andreevim na ceremoniji otvaranja bili su u majicama sa velikim logom Grada Beograda, a sutra će na večeri nacija

predstaviti svoju Gimnaziju Prestiž i zastavu Srbije.

ESSF

- Najvažnije je da mladi osete kako je biti na velikim međunarodnim takmičenjima. Ali i da uz sport koji vole, kroz ovakve manifestacije upoznaju vršnjake iz drugih država. Da ostanu u kontaktu sa njima i pričaju o raznim temama - poručio je Željko Tanasković, legenda odbojke, predsednik Evropske federacije školskog sporta.

ESSF

Među gostima bio je i jedan od najboljih košarkaša naših suseda svih vremena, Pero Antić. Goste je pozdravio i nekadašnji rukometni reprezentativac Naumče Mojsovski, koji obavlja funkciju direktora Agencije za omladinu i sport u zemlji naših suseda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)