RUSIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo Nikolaj Rogožkin

Novosti online

07. 06. 2023. u 12:11

PREMINUO je najviši ruski košarkaš Nikolaj Rogožkin.

РУСИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Преминуо Николај Рогожкин

Foto: Printskrin

Kako prenose ruski mediji, Rogožkin je preminuo usled komplikacija sa virusnim meningitisom još 5. maja, ali je tek sada ova tužna vest puštena u etar. 

Rogožkin je poslednje dane života proveo u agoniji. Kako se nije javljao ocu, a pre toga ga je porukom obavestio da se ne oseća dobro, Hitna pomoć je ušla u njegov stan i pronašla ga u besvesnom stanju, piše "24 sedam.rs".

I pored toga što mu je ukazana pomoć, najviši košarkaš u Rusiji, sa 222 centimetra, pao je u komu.

Lekari u bolnici su mu dijagnostikovali virusni meningitis, a za njegovo lečenje angažovani su najbolji specijalisti iz Moskve.

Međutim, ništa nije pomoglo, jer je svakim danom njegovo stanje postajalo sve gore. Tri dana posle prijema na kliniku je preminuo.

Najviši ruski košarkaš karijeru je započeo u volgogradskom klubu Akvarijus sa 17 godina. Pored toga, branio je boje timova iz Himkija, Volgograda, Jekaterinburga, Tambova i Urala.

U Jekaterinburgu je postao igrač basket kluba "3x3" i zahvaljujući tome, dva puta je bio polufinalista međunarodnih FIBA turnira.

Tokom karijere Rogožkin se borio protiv zavisnosti od narkotika. Veruje se da bi njegova karijera bila mnogo uspešnija i da bi se razvijala u SAD da nije bio težak zavisnik. Ipak, na kraju je uspeo da se izleči i da se vrati sportu.

- Desilo se nešto nepovratno, izgubili smo najtalentovanijeg košarkaša i prijatelja. Njegova smrt je bila pravi šok za sve nas. Sada smo shrvani i tugujemo za njim. Rogožkin je bio poseban čovek - rekao je Aleksej Agafonov, košarkaški trener.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili