"KADA VIDIM SRBE NA TRIBINI I NAŠE ZASTAVE..." Ameri se ućutali kada je Nikola Jokić objasnio koliko mu otadžbina znači

A. I.

06. 06. 2023. u 21:54

DENVER Nagetsi u velikom finalu NBA lige u trećem meču gostuju Majamiju. Trenutno je 1:1 u seriji, a Nikola Jokić još jednom je američkim novinarima "očitao lekciju" i pokazao im koliko voli Srbiju.

КАДА ВИДИМ СРБЕ НА ТРИБИНИ И НАШЕ ЗАСТАВЕ... Амери се ућутали када је Никола Јокић објаснио колико му отаџбина значи

FOTO: Printskrin/Jutjub/House of Higlights

Kao i obično, kada je pred novinarima jedan od najboljih igrača lige interesovanje predstavnika "sedme sile" bilo je veliko. Kolega iz Španije konstatovao je da Džimi Batler inspiraciju dobija gledajući druge sportove, te je Nikolu upitao odakle on crpi inspiraciju.

- Igrajući košarku. Ne dobijam inspiraciju od drugih sportista. Divim im se i poštujem ih. Zaista je kul upoznati ih, ali ništa više od toga - počeo je Nikola Jokić razgovor sa novinarima na Floridi.

O Srbinu sjajno mišljenje ima i Lebron Džejms koji je između ostalih pohvalio njegovu košarkašku inteligenciju.

- Ne znam. To o meni govore drugi ljudi. Ja se trudim da igram košarku i čitam igru, ravno je odgovorio Srbin.

FOTO: Printskrin/Jutjub/House of Higlights

Čuo se i srpski jezik na konferenciji, što je Nikoli bilo posebno drago. Upitan je o očekivanjima pred naredni meč i kako se oseća pred treći duel sa Majamijem.

- Sjajno je da čujemo naš jezik. Pobedili su nas prošli meč. Nadam se da ćemo popraviti komunikaciju na terenu i biti mnogo bolji defanzivno. Samim tim, kada napravimo par odbrana za redom da ćemo dobiti priliku da ubrzamo napad i to će nam pomoći.

I kolega iz Amerike konstatovao je da Nikola Jokić ima veliku podršku srpske dijaspore sa tribina.

- Da, navijači stvarno dolaze na utakmice i donose zastave i skandiraju moje imene i razgovaraju sa mnom na mom jeziku. Mislim da je to stvarno kul, samo kad vidim koliko je Srba u svetu i kako i dalje dolaze i donose zastave i navijaju za mene. Mislim da je to zaista lepo. Lepo je igrati pred njima. I mislim da je to stvarno kul - rekao je Jokić.

Kao pravi vođa istakao je Srbin da je potrebno da svi prikažu bolju igru u narednom meču, a ne samo Majkl Porter koga su novinari istakli kao igrača koji bi trebalo da zaigra na višem nivou.

FOTO: Printskrin/Jutjub/House of Higlights

- Ne, nije potrebno da samo on zaigra bolje. Moramo bolje da ga pronalazimo na terenu, posebno kada je otvoren. Mi moramo kao grupa da budemo bolji, rekao je centar Denvera.

Jednog od mnogobrojnih novinara zanimalo je kako protiv zone Majamija, ali je Somborac odlučio da ne odaje "tajne"

- Ne mogu to da ti kažem, prijatelju, jer mislim da i oni gledaju ovo. Oni su zaista inteligentan tim. Imaju zaista pametne igrače, Džimi (Batler), Bam (Adebajo)... koji mogu u trenutku da pročitaju igru. Oni mogu jednostavno da se transformišu u nekim različitim zonama. Baš kao tim znaju čega žele da se odreknu. Oni su zaista inteligentni, od trenera do igrača. Zato je zona tako efikasna, ne samo protiv nas, to je tokom celog plej-ofa, istakao je Nikola.

Šuterski, Majami je jedna od najopasnijih ekipa, a toga je svestan i Jokić.

- Šutirali su protiv Milvokija 43 procenata, protiv Bostona 40 i nešto procenata, imaju dobre šutere. Zato su smrtonosni i opasni. Ne možete nikoga da ostavite otvorenim. Maks i Kejleb nisu šutirali dobro u prvom meču, ali znamo da će biti bolji. Ne smemo da im damo otvorene šuteve. Potrebno je da stalno neko bude ispred njih.

Džamal Mari imao je odličnu prvu utakmicu, ali ga je rival zatvorio u drugom meču.

- Kada igraš ne razmišljaš u tom pravcu. Treba da pronađemo način da ga pokrenemo. Kao što sam rekao. Nije samo Džamal, Majkl, ili ja. Potrebno je igrati kolektivno i pronaći otvoren šut i da zaigramo bolje kao tim.

Novinari su istakli i da je Meloun bio izuzetno oštar u kritikama na igru svojih igrača i upitali su ga kakav je njegov odgovor na to.

- Videćemo sutra kako ćemo da odgovorimo. Neka to bude odgovor, uz osmeh je rekao Nikola Jokić.  samouvereno je poručio Jokić.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!