"BAVIM SE ISKLJUČIVO SVOJOM EKIPOM!" Željko Obradović: Mi se spremamo za finale

Novosti online

06. 06. 2023. u 21:41

KOŠARKAŠI Partizana plasirali su se u drugom vezano finale ABA lige, a posle pobede nad Cedevita Olimpijom (90:71) blistao je trener crno-belih Željko Obradović.

БАВИМ СЕ ИСКЉУЧИВО СВОЈОМ ЕКИПОМ! Жељко Обрадовић: Ми се спремамо за финале

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Istakao je da je ekipa ispunila sve zacrtano u ovoj utakmici, a potom je objasnio čime je najviše bio zadovoljan.

- Čestitam Olimpiji na dobroj utakmici. Bila je veoma lepa serija. Mislim da su pre svega ljudi koji vole košarku uživali. Zadovoljan sam večerašnjom utkamicom. Ostvarili smo svešto smo zacrtali, kontrolisali smo njihov ofanzivni skok. Zadovoljan sam i igrom u napadu i igrom 5 na 5. Hvala ovoj divnoj publici na fantastičnoj večeri koju su nam prriredili i u kojoj smo svi zajedno uživali - rekao je Obradović.

Jedno pitanja koje su novinari postavili trofejnom stručnjaku bilo je vezano za umor igrača.

- Posle utakmice u Ljubljani ja sam napravio plan, a kapiten tima je izašao i zamolio me za dodatni dan odmora. Ja sam to i uradio. Kako se približavala utakmica, radili smo više. Izgledaju svežije i igraju sa boljom koncentracijom. Nisu na nivou na kom bih ja voleo, ali je zadovoljavajuće. Tim je radio svih 40 minuta.

Potom je usledilo pitanje o tome da Crvena zvezda možda ne izađe na teren, Obradović je poručio:

- Ja se isključivo bavim svojom ekipom, tako da ćemo početi da se spremamo za tu utakmicu - rekao je popularni Žoc i dodao:

- Poznajemo se dobro, to je sigurno. Ali, uvek postoje neki detalji, nešto novo iz odbrane. Nešto što možda nije bilo zadnjih utakmica. Šta će biti, kako će biti? Zaista ne znam. Verujem da ćemo imati podršku naših navijača kao što smo imali cele sezone. Moja želja je da sve bude kao na utakmicama Evorlige i da se igra i priča o košarci. Onda će sve biti kako valja.

Dotakao se potom i Jama Madara koji je odigrao odličan meč.

- Jam koji daje najveću moguću agresivnost timu, a pri tom, igra pametno u napadu. Isto kao i Smailagić. Naravno, uvek je ekipa ta koja je radila i doprinela da prilično ubedljivo završimo ovu seriju.

Za kraj je govorio i o Aleksi Avramoviću koji se povredio tokom serije sa Real Madridom.

- Aleksa već ima razgovor sa lekarom, doktorom koji ga je operisao. Čeka se još jedna provera stanja njegove ruke, verovatno u petak. Na osnovu toga će biti odlučeno šta dalje - zaključio je Obradović.

Podsetimo, finale ABA lige bi trebalo da počne 12. juna. Prednost domaćeg terena ima Partizan.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024