DA SE ZNA KO JE PET PUTA BIO ŠAMPION PLANETE: Basket reprezentacija Srbije "nokautirala" dva rivala na Svetskom prvenstvu

Novosti online

30. 05. 2023. u 19:35 >> 22:46

Petostruki svetski šampion, 3×3 reprezentacija Srbije, odlično je otpočela sa nastupima na Svetskom prvenstvu u basketu koje se održava na Rathausplacu u Beču, a koje traje do 4. juna.

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ПЕТ ПУТА БИО ШАМПИОН ПЛАНЕТЕ: Баскет репрезентација Србије нокаутирала два ривала на Светском првенству

FOTO: KSS

Naš tim u sastavu Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić je u prvom kolu grupe A deklasirao selekciju Madagaskara sa 21:9, a od u poslednjem meču dana savladao je Francusku sa 21:16, iako su "trikolori" dva minuta pre kraja vodili sa 15:12.


U grupi su još ekipe Nemačke i Brazila.

Naš tim u sredu ima slobodan dan, u četvrtak 1. juna od 18.15 igra protiv Nemaca, a od 20.50 protiv Brazilaca. U subotu 3. i nedelju 4. juna su eliminacione runde i borbe za medalje.

Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)