OKUPLJA SE "TIM SNOVA": Amerikanci bi da dele lekcije na Mundobasketu, a ovih zanimljivi mečevi će im služiti kao zalet

Novosti online

30. 05. 2023. u 16:59

SVETSKO prvenstvo u košarci održava se od 25. avgusta do 10. septemrba 2023, zajedno ga organizju Filipini, Japan i Indonezija, a reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država će sa velikim ambicijama otputovati na taj Mundobasket, o čemu svedoči i plan priprema "tima snova".

ОКУПЉА СЕ ТИМ СНОВА: Американци би да деле лекције на Мундобаскету, а ових занимљиви мечеви ће им служити као залет

FOTO: AP/Tanjug

Taj nadimak Amerikanci u košarci imaju još od 1992. i prvog slanja NBA asova na megdan ostatku planete, a iako se u ovom trenutku još ne zzna sa sigurnošću ko će za selekciju SAD igrati, poznato je ko će joj biti rivali u kontrolnim mečevima.


Trening kamp u Las Vegasu ekipa selektora Stiva Kera završiće svojom prvom proverom, 7. avgusta protiv Portorika.


Zatim će u dve države Amerikanci odigrati po dve prijateljske utakmice, i to najpre protiv Slovenije predvođene Lukom Dončićem i vodeće na FIBA rang listi, Španije, u Španiji, a onda u Abu Dabiju protiv Janisa Adetokumba i drugih Grka, te proptiv Denisa Šredera i ostalih nemačkih reprezentativaca.


Na Filipinima, reprezentacija SAD će svoju Mundobasket priču početi 26. avgusta protiv Novog Zelanda, u istoj, C grupi su još Grčka i Jordan.


U B grupi je Srbija, koja 26. avgusta igra protiv Kine, dva dana kasnije protiv Portorika, a 30. avgusta protiv Južnog Sudana.


Po dve najbolje selekcije iz osam preliminarnih grupa prolaze u drugu fazu i formiraju četiri nove grupe, iz koje će, posle dva kola, takođe po dve selekcije nastaviti nadmetanje. Naša grupa se ukršta sa A, u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija, a "američka" C sa grupom D u kojoj su Egipat, Meksiko, Crna Gora i Litvanija.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!