REAL PROMENIO PLOČU: Ništa od Skariola, Mateo odbranio svoje mesto na klupi

Novosti online

23. 05. 2023. u 14:40

SERHIO Ljulj je rešio finale Evrolige šutem iz džepa preko diva iz Olimpijakosa Mustafe Fala, MVP počasti fajnal-fora u Kaunasu pripale su Realovom džinu Ediju Tavaresu, ali je jedan čovek zaslužan bar koliko i oni za 11. krunu. To je 54-godišnji trener Ćus Mateo, lokalac iz Madrida kome je klub pronašao zamenu pre nego što je krenula plej-of serija sa Partizanom.

РЕАЛ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Ништа од Скариола, Матео одбранио своје место на клупи

FOTO: M. Vukadinović

Od tada se mnogo toga promenilo, pa i namera rukovodilaca košarkaške sekcije Reala da smeni trenera koji je osam godina asistirao Pablu Lasu. Kako prenosi rimska "Republika", Mateo će nastaviti da vodi najtrofejniji evropski klub uprkos tome što je već bio kaparisan italijanski strateg Serđo Skariolo. Koliko su čelnici Reala verovali u njega govore i informacije da su se sastali sa aktulenim trenerom Virtusa u Madridu pre plej-of majstorice sa Partizanom.

Međutim, Mateo je pobedio sve opklade protiv sebe, podigao pehar Evrolige čime nije ostavio izbora svojim šefovima osim da ga zadrže na klupi. "Republika" navodi da time rastu izgledi da Skariolo ostane šef struke Bolonjeza, sa kojima ima ugovor i za sledeću godinu. Postoji opcija i da dobije posao kao prvi trener Toronta, ali je trenutno bliži tome da nastavi misiju sa povratnikom u Evroligu Virtusom.

PRITISAK, TAVARES I SUZE

DA je naizgled uvek mirni Ćus Mateo bio pod ogromnim pritiskom, postalo je jasno na šampionskoj konferenciji za medije Reala. Rasplakao se dok je Valter Tavares ribao novinare zbog ranijih napada na trenera Reala.

- Trebalo bi da mu se svi izvinite. Dosta je kritikovan, mnogo se sumnjalo u njegovu sposobnost, a bez njega ne bismo bili ovde. Od pripremnog perioda je verovao u nas, trener je jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u životu - poručio je centar Reala.

Apsolutni pobednik je Mateo, koga više niko ne percipira kao pomoćnika Pabla Lasa. Sada je stručnjak koji je nadvladao Željka Obradovića u plej-of seriji, eliminisao favorizovanu Barselonu u polufinalu fajnal-fora i osvojio trofej u finalnom obračunu sa Olimpijakosom, po mnogima najboljim timom u Evropi.

Radio je kratko u Fuenlabradi, Unikahi i Saragosi, jednu godinu proveo u Kini, a prvu pravu šansu dobio je prošle godine usled srčanih problema Lasa. Sumnjalo se da ima kvalitet da uskoči u njegove velike cipele, ali je demantovao skeptike osvajanjem titule prvaka Španije protiv najvećeg rivala Barselone (3:1 u seriji). Na početku ove sezone ponovo je bio bolji od Katalonaca u Superkupu Španije, ali je neuspeh u Kupu kralja ponovo stavio Ćusa na tanak led. Sada je sebi kupio dovoljno vremena da pokaže da je legitimni naslednik svog trofejnog prethodnika.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!