"ŠTA JE DOKAZAO? NIŠTA..." Kakve reči Lebrona DŽejmsa o Nikoli Jokiću

Novosti online

23. 05. 2023. u 09:11

Košarkaška javnost, najveći asovi ovog sporta u Americi, jednoglasni su u stavu - Nikola Jokić je na putu da postane jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

ШТА ЈЕ ДОКАЗАО? НИШТА... Какве речи Леброна Џејмса о Николи Јокићу

FOTO: Tanjug

Nedostaju timske nagrade, jer na individualnom planu još malo toga je ostalo što nije osvojio. Dva MVP priznanja, jedno "oteto" posle žestoke kampanje u korist Džoela Embida, pa MVP finala Zapadne konferencije, najviše tripl-dablova u plej-ofu ispred legendarnog Vilta Čejmberlena ...

Ostala je još nagrada MVP velikog finala, ali i ona bi mogla doći zajedno sa pobedničkim peharom, kojim bi Denver postao najbolji tim sveta na klupskom nivou.

Uprkos svemu tome, skandiranju "MVP, MVP" u domu Lebrona Džejmsa u Los Anđelesu, Jokić je ostao na zemlji. Sebe ne ističe, a sve dobro oko sebe primećuje i naglas govori.

Košarkaš koji je prva zvezda Lejkersa svestan je da se Nikola istakao mnogo više od njega, a posle poraza veličao je srpskog asa i objasnio zbog čega ga posebno ceni:

- Šta je dokazao? Ništa. Znam ja dobro koliko je Nikola Jokić veliki košarkaš. Neki igrači u NBA ligi igraju na određen način, na koji i ja takođe volim da igram - i Jokić je jedan od njih. On vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi. Svi samo pričaju o njegovoj statistici, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ja ga razumem, on je poseban - rekao je Lebron o Jokiću.

Govoreći o tome Džejms je verovatno jednim delom mislio i na to kako Jokić utiče na ekipu koja uz njega postaje sve bolje. Upravo je taj sve bolji Denver bio glavna tema u svlačionici Lejkersa.

- Ovde smo četiri godine, ali oni... Sjajno igraju timski, sve imaju, a ono što je važno reći je da kada imate Jokića - protiv tog tima ne smete da pravite greške. Čak i kada ga čuvate i mislite da ste ga uhvatili u zamku, on baci preko glave kao Leri Bird i pogodi - i to je uradio četiri-pet puta u ovoj seriji. Zbog toga mu skidam kapu - rekao je Lebron koji je zaista biranim rečima hvalio srpskog košarkaša.

Džejms je u poslednjoj utakmici upisao 40 poena, deset skokova i devet asistencija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!