ZVEZDA NA KRILIMA KAMPACA POBEDILA MEGU: Crveno-beli nastavili poteru za Partizanom

Novosti online

03. 04. 2023. u 19:44

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu sa 78:87 (19:25, 17:26, 17:21, 25:15) u 24. kolu ABA lige i povećali niz trijumfa u svim takmičenjima na pet.

ЗВЕЗДА НА КРИЛИМА КАМПАЦА ПОБЕДИЛА МЕГУ: Црвено-бели наставили потеру за Партизаном

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli su u dobrom raspoloženju došli u dvoranu "Ranko Žeravica", pošto su u duplom kolu Evrolige slavili na oba susreta (Valensija, Asvel). To je pozitivno uticalo na šampiona Jadrana koji je i ovaj duel odlično otvorio.

Brzo je Zvezda došla do 2:11, razlika je od tog momenta rasla. Mega je samo na početku drugog kvartala uspela da dođe do -3 - 24:27. Ipak, to je bio poslednji trzaj domaćina koji nije više uspeo da ozbiljnije ugrozi favorita u prvom poluvremenu koji je imao veliku prednost - 36:51.

Izabranici Duška Ivanovića su na krilima Fakunda Kampaca u trećoj četvrtini nastavili da uvećavaju razliku i činilo se da će je sigurnom igrom održati, ali domaćin se nije predavao, pa je na polovini poslednjeg perioda stigao do -8 - 72:80 posle serije od 12:0 koju je sa linije penala prekinuo Kampaco.

Od praktično gotovog meča gosti su došli u situaciju da strepe za pobedu. Igrali su nonšalantno, što je nadahnuti rival iskoristio i malo po malo topio prednost. Razlika je na 2:20 do kraja posle poena Mateja Rudana sa linije penala iznosila +6 - 76:82. Bezbednu prednost Zvezdi je vratio Ognjen Dobrić trojkom, njegovom trećom na utakmici. Mega više nije imala snage, ni vremena za povratak.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Vredi pomenuti da je tim Marka Baraća ovaj susret dočekao u sjajnoj formi, jer je ostvario devet pobeda na poslednjih 10 mečeva.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena, pratio ga je Hasan Martin sa 16. Treba istaći da je Kampaco zabeležio dabl-dabl od 15 poena i 11 asistencija. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Đurišić sa 16 poena, dok je Matej Rudan brojao do 15.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je sada na učinku 19-3 i nastavali je poteru za Partizanom (20-2). Mega sada ima učinak 12-12.

Podsetimo, crveno-beli u četvrtak igraju meč 33. kola Evrolige protiv Olimpijakosa u Beogradu, a potom u ABA ligi gostuju Borcu.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024