NIKOLA LONČAR: "Dres Partizana nema cenu"

Novosti online

01. 04. 2023. u 14:56

KOŠARKAŠKI veterani Partizana savladali su prethodne večeri veterane Real Madrida u revijalnom meču uoči duela dva tima u Evroligi i tako su napravili sjajnu uvertiru u ono što sledi ove noći. Nikola Lončar bio je samo jedna među sijaset legendi koje su danas nakon dugo vremena odigrale jednu utakmicu pod svetlima reflektora.

НИКОЛА ЛОНЧАР: Дрес Партизана нема цену

FOTO: Nebojša Paraušić

Nikola Lončar nakon meča je stao pred novinare i odmah je ostao oduševljen idejom o ovakvoj utakmici.

- Sve je super, ideja je odlična, lepo je videti stare prijatelje i pričati s njima i s jedne i s druge strane. Lepa inicijativa, posle ko zna koliko vremena smo odigrali utakmicu, mi stariji, ali i mlađi. Lepo iskustvo.

Proslavljeni košarkaš je uz Novicu Veličkovića bio jedini igrač koji je danas igrao za obe ekipe, baš kako i jeste to činio kroz karijeru. Lončar je izjavio da je igrao za oba tima, ali da dres Partizana nema cenu i ne može se porediti ni sa čim.

- Dres Partizana je svetinja, igrao sam u Realu, ali Partizan je kuća, pripadamo Partizanu svi koji smo prošli, odavde ostvartili karijeru, život... Na kraju krajeva se ostvarili kao ljudi, Partizan je uvek u srcu.

Lončar je povrh toga istakao i da očekuje da Partizan slavi protiv Reala i ispostaviće se bio je apsolutno u pravu.

- Velika utakmica, više za Partizan nego za Real Madrid. Mislim da Partizan ima tri meč lopte, jedna je večeras, iamju pritisak da je to poslednja, ali Partizan ima kvalitet da odigra dobru utakmicu, mogu da se takmiče, iako imaju dužu rotaciju i kvalitetniji tim. Partizan je po meni u zadnja 2-3 meseca ekipa koja igra najbolju košarku u Evroligi, nadam se da će i večeras biti tako i da će pobediti Real

Upitali su ga i o tome koliko ekipa crno-belih može u TOP 8, a on smatra da mogu i do fajnal-fora

- Pa znaš šta, ja mislim korak po korak. Prvo TOP 8, onda niko ne želi da vidi Partizan kao rival u četvrtfinalu, to je evidentno. To sam video, Partizan je u svakoj utakmici od početka Evrolige bio konkurentan sa svima, početak nije bio dobar, ali kasnije kad su se sklopile kockice, Partizan je počeo da igra onako kako treba. Drži formu, drže je dosta dugo, nadam se da će ostati do kraja sezone, što će biti teško. Mislim da Partizan jedanput u TOP8, posle nema šta da izgubi, može da igra opušteno, bez pritiske, to može biti dobro i neka iznenade nekog na strani i eto ih na fajnal foru.

Za kraj, otklonio je Lončar i dileme o tome da li će Partizan imati veteransku ekipu

- Ne igraju, oni igraju na svaka dva meseca, teško je organizovati se, svako ima svoje obaveze. Ovako je lepa siuacija da se skupimo svi, malo smo stari za te lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna