JOKIĆEVA PORUKA POSLE RUŠENJA NBA LIDERA: "Cilj je da nešto uradimo u plej-ofu"

V. P.

26. 03. 2023. u 20:30

MNOGI su meč Denvera i Milvokija gledali kroz prizmu duela Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, osvajača poslednje četiri MVP titule i trenutno drugog i trećeg favorita u trci za ovu prestižnu nagradu.

ЈОКИЋЕВА ПОРУКА ПОСЛЕ РУШЕЊА НБА ЛИДЕРА: Циљ је да нешто урадимо у плеј-офу

Tanjug/AP

Taj ugao posmatranja je zanimljiviji, ali je važniji jedan drugi - Nagetsi su ubedljivom trijumfom nad liderom Istoka i čitave lige dokazali sebi da imaju resurse da pobeđuju najbolje - 129:106.

Može se reći i da je srpski div bacio u senku grčko košarkaško mitiloško biće, iako su obojica imala identičan košgeterski saldo. Jokić je bolje rasporedio svoj učinak od 31 poena, 17 u prvom, 14 u drugom. U reketu je držao čas iz post igre Bruku Lopezu, jednom od najboljih defanzivaca lige, ubacio je devet od 14 šuteva za dva poena, ali samo jednu trojku iz šest pokušaja, uz 11 asistencija i šest skokova. Tom jedinom trojkom probio je granicu od 12.000 poena u karijeri!

- Bolje je dobijati utakmice, ali naš glavni cilj je da uradimo nešto u plej-ofu - kao i uvek, bez euforije, konstatovao je Jokić posle prave timske pobede, u kojoj je Džamal Marej postigao 26 poena (18 u prvoj četvrtini), Eron Gordon odličnom odbranom u drugom poluvremenu sveo Adetokumba na svega sedam poena (24 u prvom).

BOGDANOVIĆ SOLIDAN

REZULTATI: Atlanta - Indijana 143:130 (Kolins 21, Bogdanović 9 - Nvora 33), Majami - Bruklin 100:129 (Hiro 23 - Bridžis 27), Denver - Milvoki 129:106 (Jokić 31 - Adetokumbo 31), Finiks - Filadelfija 125:105 (Meksi 37 - Buker 29), Sakramento - Juta 121:113 (Herter 27 - Kesler 31), L. A. Klipers - Nju Orleans 110:131 (Hajlend 18 - Ingram 32).

Potez utakmice izveo je veteran Denvera Džef Grin, koji se s linije trojke stuštio u reket i zakucao levom rukom preko Janisa. Erupcija oduševljenja na klupi Nagetsa, jedan igrač se doslovno srušio na parket.

- Neverovatno zakucavanje - impresioniran je i Jokić. - Nisam mislio da će to učiniti, umalo je pao posle tog kucanja.

Umalo je i Jokić dobio tehničku grešku posle protesta kod sudija zbog grube igre Baksa, ali se za njega žrtvovao trener Majk Meloun.

- Ja mogu da budem izbačen, on ne može - rekao je posle meča trener Denvera, koji je to poručio i Jokiću tokom tajm-auta.

Lekcija pred početak plej-ofa, u kojem će protivnički igrači svim sredstvima pokušavati da osujete najboljeg igrača Nagetsa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona