KAKVE REČI PRED MEČ ZVEZDA - PARTIZAN! Fakundo Kampaco o Evroligi, lojalnosti, žalbama Nedovića...

Novosti online

23. 01. 2023. u 21:31

CRVENA zvezda savladala je Olimpiju u 16. kolu ABA lige rezultatom 100:95 pred "večiti derbi" sa Partizanom koji sledi u Evroligi. Nakon završetka ovog uzbudljivog meča govorio je argentinski plej, Fakundo Kampaco, i jasno pokazao koliko izgara od želje da istrči na parket protiv crno-belih.

КАКВЕ РЕЧИ ПРЕД МЕЧ ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН! Факундо Кампацо о Евролиги, лојалности, жалбама Недовића...

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Fakundo Kampaco biljirao je i ove večeri na parketu hale "Aleksandar Nikolić" u ABA ligi. Argentinac je ubacio 19 poena imao 5 asistencija, i još jednom pokazao koliko nedostaje crveno-belima u Evroligi, gde ga neće biti sve do marta meseca 2023.

- Postoje stvari koje ne mogu da kontrolišem, naravno da želim da igram u Evroligi. Zbog toga svu energiju usmeravam na treninge, moram više da radim nego ostatak tima, jer igram samo jednu utakmicu. Trudim se da se što bolje priviknem na saigrače, treniramo dosta, ali utakmice su nešto drugo. Nemamo toliko zajedničkog igranja mečeva.

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je rekao da mu je Kampaco pisao mejl, šta mu je odgovorio?

- Poslao sam mu mejl, tražio sam od njega da mi dozvoli da igram. Dobio sam ljubazan odgovor, objasnio mi je sve detalje i rekao da ne može ništa da uradi. Razumem i njegovu poziciju i jednostavno, to su stvari koje ne mogu da kontrolišem. Mogu samo da treniram još jače i da to koristim kao motiv.

Zvezda u petak igra još jednom protiv Partizana, a Kampaco neće moći da igra ni u tom meču.

- Kada se večeras meč završio i kada sam čuo publiku kako peva, samo sam u sebi rekao je***e, hoću da igram u petak. Nažalost ne mogu da budem na terenu. Biću pored terena i bodriću ih. Uz to ću tokom nedelje da ih mučim više na treningu, da izgleda i trening kao utakmica. To je sve što mogu.

Nedović se žalio na Tviteru da ih argentinski plej "ubija" previše na treningu i da bi trebalo da dobije dozvolu za Evroligu.

- Imam višak energije i višak vremena da razmišljam o sledećem rivalu. Zato se žale, jer ih dosta pritiskam na treningu, presing na loptu i sve to. Oni mi mnogo pomažu, zbog njih sam postao bolji saigrač. Pomogli su i meni i mojoj porodici i zato sam lojalan. Zbog toga ni u jednom momentu nisam razmišljao da odem iz kluba. Pod tim ne mislim samo na saigrače već na sve u klubu, kao i na sjajne navijače koji su me prihvatili od prvog dana.

Prethodnih dana pojavila se informacija da će Kampaco u februaru igrati za reprezentaciju posle Kupa Radivoja Koraća, u poslednjim danima Zvezdine suspenzije. Kada se krajem narednog meseca vrati u Srbiju, moći će da se sprema i za evroligaški debi u crveno-belom.

- Uvek želim da igram za reprezentaciju, to se ne dovodi u pitanje. Nisam mogao to često zbog igranja u Evroligi i NBA, ali sada kada ne igram u Evroligi, mogu. Ima još mnogo vremena do toga, videćemo - zaključio je Fakundo Kampaco.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!