CRNA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan posle drame doživeo novi poraz u Evroligi - Željko Obradović nije mogao da veruje šta se desilo!

Novosti online

13. 12. 2022. u 22:04

KK PARTIZAN je ponovo doživeo poraz u Evrolgi, peti uzastopini, i to jer je u 13. kolu, na gostovanju Asvelu, izgubio sa 91:87.

ЦРНА СЕРИЈА ЦРНО-БЕЛИХ: Партизан после драме доживео нови пораз у Евролиги - Жељко Обрадовић није могао да верује шта се десило!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su jutro posle ABA-poraza od Cedevita Olimpije iz Ljubljane otputovali za Lion, u čijem će predgrađu Vilerbanu pružili veoma jak otpor domaćinu, ali su svog trenera iznervirali na krajju. Sa druge strane, Asvel je bio na krilima velike pobede u prošlom evroligaškom kolu, kada je ekipa čiji je prvi čovek legenda francuske košarke, Toni Parker, savladala Barselonu. 

Od samog starta utakmica je bila dinamična, puna preokreta - vodio je najpre domaćin sa tri razlike, pa gost sa četiri, pa pred kraj prve deonice opet Asvel, i to sa +6. Slična je bila i druga četvrtina, posle koje je ekipa Željko Obradovića imala 47:48, i to nakon bravura Matijasa Lesora (12 poena, šest skokova i tri asistencije u prvom poluvrenenu), ali i solidnog izdanja Eguzma (devet poena), Pantera (7), Anđušića (6) i Papapetrua (5).

Ipak, čovek koji je najviše problema pravio crno-belima, iskusni as Nando de Kolo, razgoropadio se u nastavku.

Iako su crno-beli počeli da igraju na momente i briljantno u napadu, u kome je prednjačio Dante Egzum, koji je u mnogim akcijama delovao nezaustavljivo, dešavale su im se greške koje je Asvel bez mnogo milosti kažnjavao.

A najaktivniji u tome bio je De Kolo, koji je od 20. do 35 minuta ubacio 17 od dotadišnjih 27 poena, pomogavši francuskoj ekipi da održava korak sa Partizanom, te povede sa 82:80. Na tome se nije zaustavio.

Ipak, ni crno-beli nisu odustajali. Korak po korak, čak i pored kikseva koji su prilično nervirali Obradovića, popravljali su svoj košgeterski učinak, poveli sa 82:84, a onda je De Kolo počeo sa svojom "presudom". Uz "asistenciju" suparnika iz Beograda.

Jedan pogodak, potom asistencija za preuzimanje vođstva, omogućili su mu da krene ka tituli najboljeg igrača utakmice, no na 40-ak sekundi pre kraja, iako šutira slobodna bacanja sa 93% uspešnosti, promašio je jedno, pa je "samo" doneo 87:86 Asvelu. Naneli je potom fauliran na 22,7 sekunde do završetka četvrte deonice, a samo je uspeo da poravna rezultat. Stoga je plan Željka Obradovića bio da se rival, koji je dobio loptu. natera da proba iz igre da dođe do šuta za pobedu.

Međutim, devet sekundi pre kraja, na "Žocovo" zaprepašćenje, Papapetru je faulirao Nanda de Kola, a ovaj realizovao oba slobodna bacanja.

Iznervirani Obradović nije imao kud, zatražio je tajmaut, a u akciji za pobedu - Naneli je izgubio loptu. Istina, i on se veoma nervirao, tvrdeći da ga je Tajus faulirao, no, bilo kako bilo, sa linije penala je konačan rezultat postavio Metjuz, i to nepunu sekundu pre kraja, pa čak i da je promašio ta bacanja, nije bilo dovoljno vremena za Partizanovo čudo.

ASVEL - Partizan 91:87 (25:25, 22:23, 26:18, 18:21)

ASVEL: Metjuz 14, Noua 9, Kahud, Dio 3, Tajus 5, Risašer nije igrao, De Kolo 32 (šut za dva 5/7, za tri 6/8), 3as, 2sk, Fol 7, Lajti 9, Obasohan 5, Džekson-Kartrajt 7, Pons

Partizan: Vukčević i Trifinović nisu igrali, Ledej 10p, 5sk, 3as, Panter 7, Smailagić 2, Papapetru 7, Egzum 26, Brdozijanski, Naneli 11, Lesor 15p, 8sk, 3as, Anđušić 6, Madar 3

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)