BLISTAVA NOĆ SRBINA: Pokuševski odličan, ali nedovoljno za šampiona Istoka

Novosti online

15. 11. 2022. u 08:21

Košarkaši Bostona pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Oklahome sa 126:122, i tako su upisali sedmi vezani trijumf u NBA ligi.

БЛИСТАВА НОЋ СРБИНА: Покушевски одличан, али недовољно за шампиона Истока

FOTO: Tanjug/AP

Oklahoma je tokom treće četvrtine u nekoliko navrata vodila sa plus 15, da bi domaći tim u poslednjoj deonici preokrenuo rezultat.

Džejson Tejtum je za Boston ostvario dabl-dabl učinak sa 27 poena i 10 skokova, Džejlen Braun je upisao 26 poena, uz po šest skokova i asistencija, a Markus Smart je postigao 22 poena (20 u drugom poluvremenu), uz osam asistencija.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 37 poena, uz osam dodavanja, Lugenc Dort je postigao 21 poen, dok je srpski košarkaš Aleksej Pokuševski zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 14 skokova. U redovima Oklahome 16 poena je upisao i Džoš Gidi.

Boston je vodeći tim Istočne konferencije sa 11 pobeda i tri poraza, dok Oklahoma zauzima 10. na Zapadnoj konferenciji sa šest pobeda i osam poraza.

Majami je na svom terenu savladao Finiks sa 113:112.

Poene za pobedu Majamija sa linije slobodnih bacanja 35 sekundi pre kraja postigao je Bem Adebajo. Finiks je zatim imao tri šuta ka košu, ali nije uspeo da dođe do pobede.

Adebajo je ostvario dabl-dabl sa 30 poena i 10 skokova, Džimi Batler je zabeležio 16 poena i 13 skokova, uz sedam asistencija, dok su po 15 poena postigli Kejleb Martin i Kajl Lauri.

Srpski igrač Nikola Jović nije igrao za Majami.

Devin Buker je za goste iz Arizone upisao 25 poena, uz osam skokova, Dvejn Vašington Džunior je dodao 21 poen, a dabl-dabl učinak je ostvario Deandre Ejton sa 16 poena i 12 skokova.

Finiks ima skor od osam pobeda i pet poraza, dok je Majami posle 14 utakmica na polovičnom učinku.

Atlanta je na gostovanju pobedila Milvoki sa 121:106, i tom timu nanela drugi uzastopni poraz.

Dva tima su se u poslednjih 16 dana sastala tri puta, a Atlanti je ovo druga pobeda nad Milvokijem.

Najefikasniji u timu iz Džordžije bio je Deandre Hanter sa 24 poena, Tre Jang je postigao 21 poen, uz devet asistencija, dabl-dabl učinak je ostvario Klint Kapela sa 19 poena i 10 skokova, a 19 poena je upisao i Dedžonte Marej.

Za Atlantu zbog povrede kolena ove sezone još uvek nije igrao srpski igrač Bogdan Bogdanović.

Janis Adetokumbo se posle propuštene tri utakmice zbog povrede vratio na teren. Grčki igrač je za Milvoki postigao 27 poena, uz osam uhvaćenih lopti, Mardžon Bošamp je dodao 20 poena, uz osam skokova, dok je Bobi Portis zabeležio 14 poena i 10 skokova.

Milvokiju je ovo bio treći poraz u sezoni u 13. utakmici, dok je Atlanta došla do devete pobede, uz pet poraza.

Los Anđeles klipersi su na gostovanju pobedili Hjuston sa 122:106. Za domaći tim je gotovo tri minuta na terenu proveo srpski igrač Boban Marjanović, koji nije uspeo da se upiše u strelce.

Klipersi imaju osam pobeda iz 14 utakmica, a Hjuston je ostao na dve pobede, uz 12 poraza.

Golden stejt je na domaćem terenu ubedljivo savladao San Antonio sa 132:95, a do pobede ih je vodio Džordan Pul sa 36 poena.

Toronto je na gostovanju bio bolji od Detroita sa 115:111, i tom timu je naneo četvrti vezani poraz, dok je Šarlot u Orlandu savladao istoimeni tim sa 112:105, i tako je prekinuo niz od osam uzastopnih poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA LIGA DOBILA PRVOG POLUFINALISTU: Budućnost savladala Zadar u čevrtfinalu plej-ofa