PARTIZAN SE MUČIO PROTIV STUDENATA: Crno-beli strepeli od senzacije do poslednje četvrtine

Novosti online

16. 10. 2022. u 23:09

KOŠARKAŠI Partizana danas su okviru trećeg kola ABA lige po prvi put ove sezone istračali pred svoje navijače u meču protiv Studentskog centra i teškom mukom, strepeći sve do poslednje deonice odneli pobedu rezultatom 91:82.

ПАРТИЗАН СЕ МУЧИО ПРОТИВ СТУДЕНАТА: Црно-бели стрепели од сензације до последње четвртине

FOTO: ABA liga

Od samog starta videlo se da crno-beli nisu u pravom ritmu i da je bolan poraz protiv Baskonije ostavio velikog traga na ovoj mladoj ekipi. Gosti iz Podgorice poveli su sa 14:11, kada je Željko Obradović ljutito zatražio tajm-aut u želji da razdrma svoje izabranike.

FOTO: Aba liga

Usledio je brz odgovor, Lesor je odneo bitku pod obručima, bio nerešiva enigma u reketu za rivala, a njemu se pridružio i Papapteru dobrom rolom za nešto mirnije glave po završetku prve četvtine i rezultat 23:17.

Ipak razigrali su se stranci u redovima crnogorskog tima, Flečer Mekgi i Loren Džekson imali su svoje veče u prestonici Srbije za rezultatski priključak, a potom i rezultatsku klackalicu koja je trajala sve do sredine poslednjeg kvartala. 

Negde oko 7 000 navijača u beogradskom hramu košarke sigurno nije očekivalo da će na semaforu pet minuta pre kraja utakmice stajati 70:66 za parni valjak, te da će njihovi miljenici imati tako mali suficit pred samu završnicu u meču u koji su ušli sa oreolom izrazitog favorita.

FOTO: Aba liga

A onda, pojavio se heroj iz Senke, Tristan Vukčević je maksimalno iskoristio poverenje koje mu je ukazao Željko Obradović i fantastičnom rolom u poslednjih pet minut odneo simpatije grobara koji su pravili sjajnu atmosferu u beogradskoj Areni.

Sin Dušana Vukčevića, košarkaške legende sa ovih prostora, napravio je mini-seriju 7:0 koju je završio trojkom kao kap, a Partizan je u tom trenutku otišao na dvocifrenu prednost i jasno stavio do znanja svima da nema više povratka u meč za Studentski centar. 

Najefikasnije u redovima Partizana bio je Matijas Lesor, koji je meč završio sa 19 poena, 4 skoka i isto toliko asistencija. Zek Ledej je dodao 15, a Egzum i Papapetru ubacili su 12. 

FOTO: ABA liga

Kod gostiju najbolji su bili Džekson sa 19 i Mateo Drežnjak sa 16 poena.

Partizan očekuje „gust“ raspored u narednom periodu. Sledi „duplo kolo“ u Evroligi, a crno-beli će premijerno odigrati mečeve pred domaćom publikom u elitnom takmičenju – u „Štark arenu“ u utorak dolazi milanska Olimpija, a u četvrtak Virtus iz Bolonje. 

U ponedeljak 24. oktobra Partizan igra idući meč ABA lige – u Baru će Obradovićev tim gostovati Mornaru. SC Derbi će sledeću utakmicu u ABA ligi igrati kao gost u Skoplju protiv ekipe MZT.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a