"NAJTEŽI I NAJLAKŠI MEČ ZA ZVEZDU" Efes od 2018. godine čeka na pobedu u prvom kolu Evrolige, na svom terenu još duže!

V. PRERADOVIĆ

07. 10. 2022. u 08:00

ISTI protivnik u poslednjoj utakmici prošle sezone i prvoj u ovom izdanju Evrolige.

НАЈТЕЖИ И НАЈЛАКШИ МЕЧ ЗА ЗВЕЗДУ Ефес од 2018. године чека на победу у првом колу Евролиге, на свом терену још дуже!

Foto: Profimedia

Najteži i najlakši, kako je trener Zvezde Vladimir Jovanović najavio svoje vatreno krštenje u elitnom takmičenju današnjim duelom sa Efesom u istanbulskom "Sinan Erdem domu" (19.30).

Crveno-beli su ispratili u plej-of tursku imperiju jednom od tri pobede nad "pivarima" u dosadašnjih 12 susreta (93:85). U međuvremenu, Efes je na fajnal-foru u Beogradu odbranio evroligašku krunu, dok je srpski tim izmenio lični opis tokom opsežne letnje "hirurgije".

- Istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas - rekao je Jovanović pred put na Bosfor.

- Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, da nije bilo prekida sezone zbog korone verovatno bi tri puta vezano bili prvaci. U svoj fenomenalan sastav dodali su i Klajburna, Žižića i Polonaru, pokriveni su na svim pozicijama. Samim tim i ove sezone biće favoriti za najveće domete. Želimo da odigramo muški, da budemo opasni i iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu.

Start takmičenja je najbolja prilika za postavljanje zasede Efesu, koji od 2018. godine nije otvorio sezonu pobedom. Prvi meč na domaćem terenu nije dobio od 2015!

- Želim da vidim da ravnopravno igramo sa Efesom, da mu pariramo u nekim, nama važnim košarkaškim segmentima. Ipak, na prvom mestu je da vidim koliko je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period. Korak po korak da podižemo igru i budemo pravi kada za to dođe vreme - kaže 38-godišnji stručnjak pred svoj evroligaški debi.

Dubina sastava omogućuje Efesu da lakše sanira hendikepe, kao što je odsustvo Šejna Larkina. Zvezdi će biti neuporedivo teže da pokrije nedostatak Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, glavnih opcija na poziciji beka šutera.

- Spremili smo rešenje i za to, ali nam nije lako da kombinujemo. Ni raspored nam ne ide naruku, u prvih sedam kola pet puta gostujemo. Navijače je ozbiljno zabrinuo težak poraz od Olimpijakosa u poslednjem pripremnom meču.

- Taj poraz nam je otvorio oči, videli smo neke slabosti i od tada podigli nivo igre. U ovom slučaju, ne pitamo se samo mi, već i protivnik - konstatuje Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)