"JA SAM KLOVN, A SRPSKI KOŠARKAŠI SU BOGOVI": Poceko okupio novinare pa razvezao o "orlovima"! Italijan "bez dlake na jeziku"

Novosti online

13. 09. 2022. u 20:27

TEMPERAMENTNI italijansi selektor Đanmarko Poceko okupio je novinare u hotelu reprezentacije koja je smeštena u Berlinu, i u dubokoj analizi svojih izabranika i dešavanjima na prvenstvu Evrope u fokus ponovo stavio nacionalnu elekciju Srbije.

ЈА САМ КЛОВН, А СРПСКИ КОШАРКАШИ СУ БОГОВИ: Поцеко окупио новинаре па развезао о орловима! Италијан без длаке на језику

FOTO: FIBA.Basketball

"Azuri" su ostvarili istorijsku pobedu nad "orlovima", kako je to i sam  Poceko rekao u miks zoni nakon meča. Sada je, dva dana posle tog trijumfa selektor našeg "dželata" potpuno izbacio svoje emocije pred medijima.

- Kao što sam uvek pričao - ja jednostavno obožavam svoje igrače i bilo je fantastično provoditi vreme sa njima posle pobede nad Srbijom. Emocije su bile toliko velike da smo pokušali da se bar malo opustimo, ali to nije bilo lako uraditi, jer moramo da se spremimo za naredni težak meč. Uživali smo, jedno veče smo proslavili i moji igrači su bili vrlo profesionalni i odmah su počeli da treniraju za naredni susret - rekao je Poceko pred meč četvrt finala sa Francuskom.

FOTO: FIBA.Basketball

Poceko navodi i da je svestan činjenice da kada sve stane u jedan meč ne pobeđuje uvek najbolji, te da Srbija nije imala tu sreću da joj se kiks dogodi baš na prvom koraku nokaut faze.

- Moje mišljenje je da je Srbija odigrala jako dobro i da je utakmica bila jako fizički zahtevna. Naravno da su grupne utakmice bile takmičarske, ali ne fizički jake. A najveća razlika kod najboljih timova je upravo na fizičkom planu i sutra očekujem još teži duel na isti način - dodao je Poceko.

Posebno je komentarisao činjenicu da se sa svakim igračem Srbije izgrlio i izljubio posle utakmice u miks zoni. Objasnio je zbog čega je to uradio.

- Sa svakim sam pričao. Izgubili smo u Hamburgu od Srbije i tada sam bio mnogo ljut, a Srbi su bili vrlo fini prema meni. Ako izgubite ili pobedite, morate da pokažete poštovanje. Znam srpske igrače, znam da jako vole košarku i znam da su bili jako frustrirani i hteo sam da ih ispoštujem.

FOTO: FIBA.Basketball

Komentarisao je i izjavu vezanu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića, za kojeg je rekao da mu je žao "kao brata".

- Znam i Predraga Danilovića koji je najbolja osoba koju poznajem u životu, zagrlio sam ga na kraju i to je bio zagrljaj dva prijatelja. Ovo je košarka, možete da pobesnite, da vrištite na sudiju, a na kraju morate da pružite ruku rivalu. To je razlika između života i sporta, kada je sve gotovo morate da pokažete poštovanje. Pogledajte boks ili MMA, oni se tuku, a na kraju se zagrle. Možete da budete veliki rivali, ali na kraju morate da se pozdravite.

FOTO: FIBA.Basketball

Inače, pojavila se priča da je nekadašnji trener Dinamo Sasarija dao igračima karticu posle utakmice i rekao im da se počaste koliko žele.

- Prvi put sam im dao karticu u Sasariju kada smo prošli u finale i u tri ujutru sam dobio poziv od Marka na koji nisam odgovorio jer sam spavao. Kada sam se probudio tog jutra, bili su vrlo besni, jer sam im dao karticu, a nisam dao dobar pin. Sada me je opet Marko zvao i rekao: 'Je*ote, opet si nam dao pogrešan pin'. Moja žena me nije zvala, tako da nisu mnogo potrošili - nasmejao je prisutne Poceko.

Ironično je komentarisao činjenicu da glavni mediji na čizmi, kojih je mali broj u Berlinu, gotovo da ni slovo nisu posvetili trijumfu njegovih izabranika na naslovnim stranicama.

- Da li mogu da te stavim za direktora Gazeta delo Sporta? Kod nas svi vole fudbal, ali mi radimo da pokažemo našoj zemlji da moraju da nas prate, jer će se time zabaviti. U Srbiji je drugačije, košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn - surovo iskren je bio selektor Italijana.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Urnebesan susret sa zvezdom Grčke, Janis Adetokumbom video je koji je obeležio ovogodišnji Evrobasket. 

- Video sam ga juče, izvinio sam mu se. Bio sam jako srećan što smo dobili meč. Nasmejao se na to, a onda smo razgovarali privatno. Uglavnom ne možete da odvojite igrača od ličnosti. Često je neko odlična ličnost i igrač, a on je pravi primer toga - zaključio je Poceko.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina