DRAMA U MILANU: Hrvatska na jedvite jade savladala Estoniju u grupi C Evrobasketa

Novosti online

05. 09. 2022. u 16:42 >> 16:48

KOŠARKAŠI Hrvatske zabeležili su drugu pobedu na Evrobasketu pošto su u neizvesnoj završnici savladali Estoniju sa 73:70.

ДРАМА У МИЛАНУ: Хрватска на једвите јаде савладала Естонију у групи Ц Евробаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Na pet sekundi pre kraja, pri rezultatu 72:69 Estonac Vene je izvodio dva slobodna bacanja. Prvo je ubacio, drugo namerno promašio u želji da se neko od njegovih saigrača dokopa lopte i sa dva poena izbori produžetak, ali je u najboljoj nameri Janari Gosar napravio faul u napadu pa je na liniju penala s druge strane stao Dario Šarić.

I on je pogodio prvi a promašio drugi, o lopte je došao Vene i brzo je dodao do Kulamea koji je pokušao sa velike daljine preko šume ruku da ubaci trojku ali je pogodio vrh table.

Dirk Novicki na meču Hrvatska - Estonija FOTO: FIBA.Basketball

Karlo Matković je bio najefikasniji sa17 poena, Šarić je dodao 15, a Smit 13 u pobedničkom timu, dok je podbacila zvezda ekipe Bojan Bogdanović koji je za 26 i po minuta na terenu ubacio četiri poena uz šut iz igre 1/6. Imao je pet skokova od čega četiri lako uhvaćene lopte u odbrani i nula asistencija.

Najefikasniji u poraženom timu i ujedno na meču bio je Vene sa 18 poena, jednim više od Kotsara. Dvocifren je bio i Kulame sa 14 poena.

Hrvatskoj je ovo bila druga pobeda posle startnog poraza i sada sa utakmicom više drži bar privremeno prvo mesto u grupi C. Estonija je zabeležila treći poraz u isto toliko mečeva i po svmu sudeći se oprostila od druge faze.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega