PRESTIGLI SRBIJU NA TABELI EVROBASKETA: Poljska se oporavila od šoka i preuzela prvu poziciju u grupi

Novosti online

05. 09. 2022. u 16:37

KOŠARKAŠKA reprezentacija Poljske uspela je da, makar privremeno, zauzme prvo mesto u grupi D na Evropskom prvenstvu, u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

ПРЕСТИГЛИ СРБИЈУ НА ТАБЕЛИ ЕВРОБАСКЕТА: Пољска се опоравила од шока и преузела прву позицију у групи

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon što su dobili spektakularnu lekciju od Finaca, koji su ih deklasirali sa čak 30 poena razlike, Poljaci su posle dana pauze uspeli da "dođu sebi" i savladaju Izrael sa 85:76.

Na putu do pobede su vodili i sa 15 razlike, gotovo sve vreme držali konce igre u svojim rukama, pa su uspeli da nanesu prvi poraz Izraelcima, sa kojima sada dele čelo tabele, uz identičan učinak 2-1.

Srbija će moći da ih prestigne ako večeras pobedi Finsku, a taj meč možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Što se Poljaka tiče, Ej-Džej Sloter ih je predvodio sa 24 poena, Mateuš pntika je uz 11 poena imao i devet skokova te sedam asistencija, a zapaženi su bili i Balcerovski (17 poena) i Cel (13).

Jovel Zosman sa 18 i Jam Madar sa 17 poena bili su najefikasniji u izraelskoj selekciji, dok je Deni Avdija zaustavljen na samo tri poena, uz šut 1/6 iz igre, te osam skokova, tri asistencije i isto toliko izgubljenih lopti. Dok je on igrao, Poljaci su dali čak 26 poena više nego što su primili.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" već su odigrali mečeve sa Holandijom i Česima, a posle prvog dana odmora slede nova dva meča u kratkom razmaku - najpre ovaj današnji sa Finskom, pa u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna