"OPET BIH OTIŠAO U REPREZENTACIJU": Avramović ne žali zbog povrede, Srbiji predviđa zlato

Novosti online

02. 09. 2022. u 15:00

KOŠARKAŠ Partizana Aleksa Avramović zbog povrede šake nije mogao da bude među kandidatima za Evropsko prvenstvo. On je o tome govorio za klupsku televiziju.

ОПЕТ БИХ ОТИШАО У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Аврамовић не жали због повреде, Србији предвиђа злато

FOTO: FIBA.Basketball

Momak iz Čačka je istakao da se oporavlja, ali da će posle novih snimaka biti poznato koliko još neće moći da trenira.

- Oporavljam se, ostalo je još malo. Videćemo šta kažu rezultati snimka sledeće nedelje. Nije šuterska ruka u pitanju, pa je to pozitivna strana. Nezgodan pad, igrao sam utakmicu s ovakvom rukom, a isprva se nije videlo na snimcima. Na treningu reprezentacije sam kasnije imao taj kontakt i tada dokrajčio šaku. Samo da me prestane bol i videćemo - rekao je Avramović u razgovoru za TV Partizan i dodao:

- Čim sam video snimak, znao sam da iste sekunde otpadam sa spiska reprezentacije. Svakome je teško što ne može da igra zbog povrede. Ne žalim ni za čim što sam do sada uradio. Nije ovo povreda koja će mi rešiti sudbinu, ali me je zadesila u nezgodnom trenutku. Ova vrsta povrede iziskuje mesec, dva, možda i tri. Nigde se ne žuri. Mislim da se niko ne kaje što ide u reprezentaciju, pa i da mu se desi povreda. Ja bih opet otišao i opet ću otići.

Bek crno-belih smatra da je Srbija glavni favorit da osvoji Evropsko prvenstvo.

- Što se tiče reprezentacije, ogromne dve pobede. Turci su nas tukli preko ivice faula, a protiv Grčke... Krem de la krem. Spektakularna utakmica za gledanje. Sada je znatno olakšan put ka Svetskom prvenstvu u odnosu na period posle poraza od Belgije. Znali smo šta ovaj prozor nosi i da je najteži. Evropsko prvenstvo? Favoriti smo. Hemija je fantastična i sve vodi ka tome da će se napraviti uspeh. Nadam se medalji - rekao je Avramović.

Srbija prvi meč na Evrobasketu igra večeras od 21 sat protiv Holandije.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022
Raspored mečeva Srbije

Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" prvo igraju u petak, 2. septembra, od 21 sat protiv Holandije, a onda odmah u subotu, od 17.30, protiv Češke. Uslediće dan odmora, pa nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim dan kasnije u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića