POSLEDNJI APEL ZA POMOĆ KSBIH: Obećali su nam novac, upitno učestvovanje na Evropskom prvenstvu

Tanjug

08. 08. 2022. u 19:51

KOŠARKAŠKI savez Bosne i Hercegovine apelovao je danas na sve insitucije u zemlji da pomognu finansijski kako bi seniorska selekcija mogla da nastupi na Evropskom prvenstvu.

ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ ЗА ПОМОЋ КСБИХ: Обећали су нам новац, упитно учествовање на Европском првенству

FOTO: FIBA.Basketball

- Košarkaški savez Bosne i Hercegovine oseća obavezu da saopšti kako je i dalje suočen s finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmicenjima, navoidi se u saopštenju na sajtu KSBiH.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realizovalo najavu o pomoći mladim selekcijama i sttoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću (nekadašnji košarkaš i reprezentativac, prim. aut) , bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli učestvovati na EP, ističu iz KSBiH.

Takođe, opština Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 KM za potrebe reprezentacija, a opština Travnik najavila isplatu od 2.000 KM, navode iuz KSBiH.

"Veoma smo zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima. Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Veću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj nedelji avgusta biti uplaćen novac na račun KSBiH. To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan deo priprema za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih – još uvek ništa, navode iz KSBiH.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STIGAO U BESNOM DŽIPU: A kad je reprezentativac izašao, nisu mogli da veruju kad su videli stajling (VIDEO)