PRAVILA SE MORAJU POŠTOVATI: Španci poslali ultimatum Gasolu - ili košarkaška ili predsednička karijera

Novosti online

23. 07. 2022. u 14:51

KOŠARKAŠKI klub Đirona koji je osnovan 2014. godine na stubovima istoimenog tima koji je ugašen, nedavno se plasirao u prvu ligu Španije, zahvaljujući legendarnom Marku Gasolu.

ПРАВИЛА СЕ МОРАЈУ ПОШТОВАТИ: Шпанци послали ултиматум Гасолу - или кошаркашка или председничка каријера

foto: EPA

Slavni košarkaš je u karijeri osvojio gotovo sve što se može osvojiti, aktuelni je prvak sveta i dvostruki šampion Evrope. A svoju ljubav ka igri pokazao je uvođenjem Đirone iz druge lige u ACB.

Mlađi od braće Gasol, Mark, osnivač je i predsednik, ali i igrač Đirone. Njegov tim je u odlučujućem meču za plasman u elitu prošlog meseca savladao Estudijantes 66:60, a  Gasol je na parketu imao zapaženu ulogu.


Međutim, u najvišem rangu takmičenja situacija je dosta drugačija. Propisi zabranjuju čuvenom košarkašu da kao predsednik kluba bude član igračkog kadra.

Mark ako želi da i dalje igrački pomogne Đironi, moraće da se odrekne predsedničke funkcije, jer tako nalaže član 25. Pravilnika o takmičenju.

Kako piše španski "As", Đirona neće odustati od Gasola jer je u interesu i kluba i lige da jedan od najboljih košarkaša u istoriji Španije ostane i dalje na parketu.

Zbog pravila koja se sigurno neće menjati, Gasol će morati da podnese ostavku na mesto predsednika, a očekuje se da ta odluka uskoro postane i zvanična.


BONUS VIDEO: Najveći promašaji na NBA draftu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest