"GROBARI" TRLJAJU RUKE OD ZADOVOLJSTVA: "Efekat Obradović" na delu - stiže novo, veliko pojačanje u KK Partizan (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2022. u 17:21

KOŠARKAŠKI klub Partizan je pred dovođenjem velikog pojačanja.

ГРОБАРИ ТРЉАЈУ РУКЕ ОД ЗАДОВОЉСТВА: Ефекат Обрадовић на делу - стиже ново, велико појачање у КК Партизан (ВИДЕО)

Foto: N: Paraušić, arhiva VN

Kako navodi italijanski novinar Mateo Andreani, crno-beli su "već završili" posao sa dosadašnjim kapitenom Panatinaikosa: Joanis Papapetru biće novi igrač Partizana.

Pomenuti Italijan javlja da će Grk potpisati dvogodišnji ugovor s crno-belima vredan 1,7 milion evra (plus bonus za sam prelazak u klub iz Humske), a na konstataciju jednog od ljubitelja košarke iz Evrope "Zašto bi neko napuštao PAO, gde ima platu od milion evra godišnje, da bi igrao za manje novca?", usledio je odgovor: "To je 'efekat Željko Obradović'" (odnosno mogućnost da se igra za najtrofejnijeg evroligaškog trenera svih vremena.

Joanis Papapetru je rođen 30. marta 1994. godine, visok je 203 centimetara i igra na poziciji krila. Rekordi u Evroligi su mu 39 poena (Albi, u novembru 2019), 11 skokova (Zenitu, 2019), šest asistencija (ovog aprila protiv Fenerbahčea), četiri "krađe" (Barseloni, 2019) i tri blokade (Žalgirisu, davne 2016).

U minuloj sezoni Evrolige proseci su mu bili 12 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencije.

Pre nastupa za Panatinaikos, pet sezona nosio je dres Olimpijakosa, iz kog je u tabor najvećeg rival prešao u leto 2018. Reprezentativac je Grčke, igrao je na jednom evropskom i jednom svetskom prvenstvu, a titule državnog prvaka osvajao je i sa atinskim crveno-belima i zeleno-belima čiji je dosad bio član.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne