SRBIN VELIKA ŽELJA VIRTUSA: Klub iz Bolonje naciljao centra za Evroligu

Novosti online

13. 05. 2022. u 11:00

VIRTUS iz Bolonje se vratio u Evroligu i već je krenuo da razmišlja o timu za narednu sezonu.

СРБИН ВЕЛИКА ЖЕЉА ВИРТУСА: Клуб из Болоње нациљао центра за Евролигу

FOTO: Evrokup

Osvajač Evrokupa već ima u sastavu nekoliko zvučnih imena - Miloš Teodosić, Marko Belineli, Toko Šengelija... Tim Serđa Skariola je naciljao i centra, iako je ove sezone maestralno odigrao Mam Žaite, koji je ujedno bio i MVP drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Kako prenose "Korijere delo Sport" i "Korijere di Bolonja", prva želja na poziciji pet je srpski košarkaš Nikola Milutinov.

Naime, bivši igrač Partizana i Olimpijakosa je odlučio da ostane u CSKA uprkos odlasku velikog broja igrača. Kako je sve izvesnije da Moskovljani naredne sezone neće nastupati u Evroligi, sve je izvesnije i da će sjajni centar morati da pronađe novi klub, a čini se da će to biti Virtus.

Inače, tim iz Bolonje će morati da plati obeštećenje "armejcima" ukoliko se odluči za Milutinova, pošto Srbin ima ugovor sa CSKA od 2023. godine.

Ovaj 27-godišnjak iz Novog Sada nije jedina opcija na centarskoj poziciji za Virtus. Ova dva lista pišu i da je na radaru Jan Veseli. Čeh je već osam godina član Fenerbahčea, ali klub iz Istanbula poslednjih sezona nije konkurentan za trofej Evrolige.

Treba reći da uz pomenutog Žaitea u italijanskom klubu je pod ugovorom i Ekpe Judo koji je zbog povrede propustio celu sezonu. Ukoliko Milutinov stigne u Bolonju, pozicija pet biće popunjena fenomenalnim igračima.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna