ALIMPIJEVIĆ ZASLUŽENO: Srpski stručnjak najbolji trener sezone u Evrokupu

Novosti online

05. 05. 2022. u 15:11

SRPSKI košarkaški stručnjak Dušan Alimpijević proglašen je danas za trenera sezone u Evrokupu, čime je postao najmlađi laureat, pošto ima samo 35 godina.

АЛИМПИЈЕВИЋ ЗАСЛУЖЕНО: Српски стручњак најбољи тренер сезоне у Еврокупу

FOTO Evrokup

Alimpijević je sa Bursom senzacionalno stigao do finala, nakon sedmog mesta u grupnoj fazi, pobedama na gostujućem terenu protiv Partizana, Cedevita Olimpije i Andore.


On je prethodno u karijeri trenirao FMP i Crvenu zvezdu.
 

Turski klub osnovan 2014. godine u svom ranom detinjstvu izborio se za priliku da osvoji evropski trofej i postane član evroligaškog društva naredne sezone. Bajkovitu notu ovoj košarkaškoj priči daje podatak da je autsajder dobio u gostima sve tri dosadašnje eliminacione utakmice (Partizan, Cedevita Olimpija, Andora).

- Imamo fantastičnu grupu ljudi, voljnih da ego stave u džep - ne okreće Alimpijević reflektore ka sebi već ka igračima.

- Shvataju šta bi trebalo da rade od prve do poslednje sekunde. Čitave ove sezone je sjajno biti trener takvog tima. Zahvalan sam na tome što imam tu privilegiju. Da biste pobedili u punim dvoranama u Beogradu, Ljubljani i Andori, neophodno je da budete dobro pripremljeni i maksimalno koncentrisani. Momci, hvala vam!

Ostalo je još 40 minuta u ovosezonskom Evrokupu, 40 minuta za kompletiranje senzacije kakva nije viđena od Partizanove titule šampiona Evrope 1992.

- Već smo dokazali da je u jednoj utakmici sve moguće, naša bajka još traje i uživaćemo u njoj do poslednje sekunde - poručuje "autsajder" Alimpijević, svakako glavni favorit za najboljeg trenera u Evrokupu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju