KRIS POL JE BOG NBA LIGE: Vremešni plej uspeo nešto što niko nikada nije! (FOTO)

Novosti online

29. 04. 2022. u 16:10

NEVEROVATNO veče imao je košarkaš Finiks Sansa Kris Pol, koji je sa 36 godina uspeo u NBA ligi da uradi nešto što niko nikada nije. Ubacio je 14 šuteva uz isto toliko pokušaja u jednoj utakmici.

КРИС ПОЛ ЈЕ БОГ НБА ЛИГЕ: Времешни плеј успео нешто што нико никада није! (ФОТО)

FOTO: Tanjug

U šestom duelu plej-ofa protiv Njuorleans Pelikansa iskusni veteran je ubacio 33 poena uz šut iz igre 14/14 čime je ispisao istoriju NBA lige zlatnim slovima, a još bitnije svom timu pomogao da ode dalje u plej-ofu. Sansi su na gostovanju slavili 115:109 i tako okončali seriju sa 4:2.

Tako je Kris Pol, koji je draftovan davne 2005. godine opravdao nadimak koji nosi "Point God" (Bog prim.aut.). Zanimljivo je da je ovu neverovatnu partiju prikazao upravo protiv Pelikansa koji su ga i draftovali kao četvrtog pika.

- Osećaj je sjajan. Uvek sam govorio da me je Nju Orleans odgajio. Ovo je i za porodicu Grin, koja me je pazila čitavo vreme dok sam bio u ovom gradu. Volim vas sve i izuzetno mi je drago što sam postavio rekord baš u Nju Orleansu, rekao je Pol.

Rekord su sa 12 perfektnih šuteva do sada držali Nene, kada je nastupao za Hjuston 2017. godine i Leri Meknil (1975. Omaha Kings, današnji Sakramento).

Sansi će u polufinalu Zapada odmeriti snage sa Dalasom, koji se po prvi put još od 2011. godine plasirao u drugu rundu plej-ofa. Maveriksi su sa 4:2 okončali seriju protiv Jute.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!