NIKOLA, SRBIJA TE ČEKA! Denver ispao iz NBA plej-ofa, naš as uskoro u Somboru

G. Kelić

29. 04. 2022. u 08:00

U SVEMU lošem ima i nečega dobrog, a to nešto pozitivno iz rane eliminacije košarkaša Denvera iz plej-ofa NBA lige i poraz od ekipe Golden stejta u četvrtfinalnoj seriji Zapada ukupnim rezultatom 4:1, mogao bi da bude povratak Nikole Jokića u nacionalni tim i nastup na septembarskom Prvenstvu Evrope.

НИКОЛА, СРБИЈА ТЕ ЧЕКА! Денвер испао из НБА плеј-офа, наш ас ускоро у Сомбору

FOTO: Tanjug/AP

Nagetsima ni 30 poena, 19 skokova i osam asistencija aktuelnog MVP nije bilo dovoljno da produže sezonu, pošto je ekipa iz San Franciska prošla u polufinale posle pobede u petom meču 102:98.


Somborski dugajlija je čak i sa povredom zadnje lože vukao tim Majkla Melouna, bio u dobrom delu meča onaj koji se pitao za sve na terenu, međutim usamljen protiv četvorke superstarova (Kari: 30 p., Tompson: 15 p., 9 sk., Vigins: 12 p., Grin: 11 p., 6 as) i iznenađujuće razigranog Gerija Pejtona trećeg (15 p) nije mogao više od časnog poraza.


- Mislim da su prve dve utakmice presudile, oni su tada napravili prednost i mi smo se uključili tek u utakmicama koje smo odigrali u Denveru. Ne znam šta bismo uradili da smo imali Mareja i Portera zdrave, ali kao ekipa imamo mnogo talenta i potencijala. Preostaje nam da samo još više radimo - kazao je Jokić posle ispadanja.

Prvi prioritet sada jeste povratak u rodnu grudu na odmor od naporne sezone, u kojoj je odigrao ukupno 79 utakmica.


- Nadam se da ću da odem u Srbiju što je pre moguće. Puno mi znači to što ću biti sa porodicom, prijateljima, svojim konjima. Tu je sada i moja ćerka, tako da će sve biti još bolje. Nadam se da neće biti nikakvog stresa tokom leta i da ću se vratiti spreman za sezonu - dodao je glavni favorit za odbranu naslova najkorisnijeg igrača lige.


I stvarno, Jokić će prvi put od sezone 2019/2020. imati sasvim dovoljno vremena za "dopunu baterija", ali i nesmetani nastup za nacionalni tim. Čak četiri meseca "lufta" do početka kontinentalnog šampionata (1-19. septembar), za koji svi košarkaški zaljubljenici u našoj zemlji veruju da će selektor Pešić imati najjači sastav na raspolaganju i centra Denvera u njemu. Optimistične izjave je, tim povodom, nedavno dao i Jokićev agent, Miško Ražnatović, što može da hrabri.


Čini se da ove godine ne postoji nijedan razlog zašto najbolji košarkaš najjače lige sveta ne bi obukao dres sa državnim grbom. 

Nikola Jokić i Novak Đoković / Foto: ABA liga

Jokić - Plej-of

2018/2019. Polufinale

(Portland 3:4)
2019/2020. Finale konferencije
(LA Lejkers 1:4)
2020/2021. Polufinale
(Finiks 0:4)
2021/2022. Četvrtfinale
(Golden stejt 1:4)

Jokić za Srbiju

OI 2016. - srebro
SP 2019. - četvrtfinale

PRIHVATIĆU UGOVOR NA 241 MILION $


JOKIĆ bi ovog leta mogao da dogovori novu petogodišnju saradnju sa Nagetsima, prema kojoj bi zaradio rekordnih 241 milion dolara, što bi predstavljao najveći ugovor u istoriji NBA lige.
- Voleo bih to, naravno, ali još nisam odlučio po tom pitanju. Naravno, ako ponuda bude na stolu, ja ću je prihvatiti zato što veoma volim ovu organizaciju i sve ljude koji rade u njoj - istakao je Jokić, i tako stavio do znanja da se njegova budućnost nalazi u Koloradu.

MVP PRIZNANjE


CENTAR Denvera se i ove sezone nalazi u užem izboru kandidata za osvajanje MVP priznanja, zajedno sa Džoelom Embidom i Janisom Adetokumbom, a da li će odbraniti laskavo priznanje, njega previše i ne interesuje.
- Nikada nisam sanjao o tome, ako se dogodi, dogodi se. To je velika stvar, značiće za moje nasleđe, moje ime će uvek biti tu. Međutim, ako ne dobijem, neću umreti, nastavljam da igram i da pokušavam da igram na pravi način, kao i celog života - naglasio je Somborac.

SPEC. VN

NIKOLA Jokić je ove sezone ostvario najbolje prosečne brojke u celokupnoj NBA karijeri - 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija!

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna