JOKIĆ O "SUPERMAKS" UGOVORU: "Ako bude ponude, prihvatiću je"

Novosti online

28. 04. 2022. u 10:36

NIKOLA JOKIĆ je završio sezonu u NBA pošto je njegov Denver ispao u prvom kolu plej-ofa od Golden Stejta, a do početka nove biće zanimljivo videti da li će srpski as odbraniti titulu MVP igrača, ali i da li će mu franšiza iz Kolorada ponuditi novi "supermaks" ugovor.

ЈОКИЋ О СУПЕРМАКС УГОВОРУ: Ако буде понуде, прихватићу је

FOTO: Tanjug

Mediji preko bare pišu već neko vreme da se Jokiću sprema produženje saradnje u vidu "supermaks ugovora" vredno 241 milion dolara.

– Voleo bih, ali to nije nešto što ja odlučujem. Ako ta ponuda bude na stolu, naravno da ću je prihvatiti. Prihvatiću je jer mi se sviđa organizacija, sviđaju mi se ljudi koji su ovde. Zaista sam u dobrim odnosima sa svima, imamo nešto što dugo gradimo i zapravo se osećam veoma dobro - rekao je Jokić.

Šta je supermaks ugovor?

Zvanično poznato kao „Produžetak ugovora sa naznačenim veteranom“ ovo pravilo omogućava timovima da igračima koji zadovoljavaju uslove produže ugovor u vrednosti do 35 odsto salari kepa, uz godišnji rast od osam procenata.

Dužina supermaks ugovora zavisi od igračevog iskustva u NBA ligi i preostalih godina njegovog trenutnog ugovora. Kvalifikovani igrač koji je navršio sedam ili osam godina radnog staža i ima još dve godine ugovora stiče pravo na četvorogodišnji supermaks (ukupno šest sezona).

Kvalifikovani igrač koji je navršio sedam ili osam godina radnog staža i ima još godinu dana ugovora ima pravo na petogodišnji supermaks (ukupno šest sezona).

Kvalifikovani slobodni agent koji je navršio osam ili devet godina radnog staža ima pravo na petogodišnji supermaks.

Dodatna pogodnost za igrače kod supermaks ugovora je što timovi ne mogu da ih trejduju prve godine nakon što on potpiše ugovor.

BONUS VIDEO - Ko je Erling Haland, najtraženiji fudbaler na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)