ULM ŠOKIRAO HUVENTUD: Težak poraz katalonske ekipe, Duran se izvinjavao navijačima

G. KELIĆ

20. 04. 2022. u 20:05

NOVI format Evrokupa je već na početku nokaut-faze doneo veliko iznenađenje. Najbolji tim ligaškog dela, ujedno i prvi favorit za osvajanje titule Huventud završio svoje učešće porazom u osmini finala od nemačkog Ulma - 79:73.

УЛМ ШОКИРАО ХУВЕНТУД: Тежак пораз каталонске екипе, Дуран се извињавао навијачима

FOTO: Evrokup

Katalonci su najboljim skorom u takmičenju po grupama sebi obezbedili domaćinstvo u svakoj eliminacionoj utakmici, međutim proklizali su već na prvoj prepreci protiv osmoplasirane ekipe druge grupe. I to u Badaloni, gde ove sezone nisu izgubili nijedan meč u Evropi.

- Očajna utakmica, jednostavno očajna. Izvinjavam se navijačima zbog eliminacije. Ovo je težak poraz za igrače, klub i posebno navijače - neutešan je bio trener španskog predstavnika Karles Duran, posle meča, analizirajući lošu partiju svog tima.

- Ne mislim da smo izgubili zbog pritiska, iako on jeste postojao. Znam da su ljudi razočarani, besni i povređeni, ovo nije bilo naše veče. Imali smo mnogo defanzivnih propusta, pogotovo u četvrtoj četvrtini u kojoj je protivnik postigao 30 poena.

Sa druge strane, strateg gostujućeg sastava, legendarni Slovenac Jaka Lakovič, nije mogao da krije sreću prolaskom u četvrtfinale, gde će gostovati boljem iz okršaja Virtusa i Lijetkabelisa.

- Ne znam šta da kažem, uradili smo neverovatan posao, sve zasluge idu igračima. Huventud je za mene i dalje najbolji tim Evrokupa, ali u formatu jedne utakmice sve je moguće. Srećni smo, ali želimo da ostanemo nogama čvrsto na zemlji i da shvatimo da ćemo protiv svakog tima biti autsajderi. Međutim, ukoliko ponovo pokažemo ovakvu borbu, sve je moguće - naglasio je vidno uzbuđeni Lakovič.

Za razliku od Badalone, u Ljubljani nije bilo neprijatnih iznenađenja za domaće pristalice. Cedevita Olimpija je prilično lako izašla na kraj sa Turk Telekomom (93:80), pa tako u narednoj rundi ide na Partizan ili Bursaspor, koji su sinoć igrali.

Nastavili su "zmajčeki" da "gutaju" svoje protivnike, upisali 21 pobedu na poslednja 22 meča u svim takmičenjima, pokazavši da su trenutno ekipa sa najboljom formom na Starom kontinentu.

- Čestitike igračima i vernoj publici. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja, i sada se okrećemo narednom izazovu - kratko je rekao trener domaćina Jurica Golemac. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna