AMERI U ČUDU: Nikola Jokić o podvigu koji nije pošao za rukom DŽordanu, Brajantu, Lebronu...

Novosti online

08. 04. 2022. u 08:05

IZVANREDNI Nikola Jokić dabl-dabl učinkom vodio je Denver do ubedljive pobede nad Memfisom sa 122:109, čime su Nagetsi obezbedili direktan plasman u plej-of NBA lige.

АМЕРИ У ЧУДУ: Никола Јокић о подвигу који није пошао за руком Џордану, Брајанту, Леброну...

Foto: AP

- Ovo nam je bilo potrebno, bila je ovo najvažnija utakmica u sezoni. Nismo želeli da odlučujemo o sudbini u poslednjoj utakmici, posebno protiv Lejkersa. Drago mi je da smo dobili i na kraju je ispalo lako - rekao je Nikola odmah po završetku utakmice.

Iako je već na početku meča dobio udarac laktom u lice, zbog čega je krvario i nastavio duel sa crvenom trakom na glavi, Jokić je za 35 minuta na terenu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Ovim učinkom srpski košarkaša ušao je u istoriju NBA lige, jer je postao prvi igrač koji je u regularnom delu sezone imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. Iza sebe je ostavio imena poput Majkla Džordana, Kobija Brajanta, Lebrona Džejmsa...

- Ne bih mogao to da učinim bez svojih saigrača. Mnogo su mi pomogli, treneri takođe. To je timski rad, a tim uvek izbaci pojedinca u prvi plan. Oni su izbacili mene, želim da im se zahvalim na tome i sada počinje plej-of - skroman je Nikola.

Na pitanje kako se oseća posle takvog podviga, Jokić odgovara:

- Kul je, sviđa mi se. Nadam se da ću moći da uradim isto još nekoliko puta, ali sada samo uživam u trenutku.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP - Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju