SKANSI, MAG NA TERENU I VAN NJEGA: Otišao je jedan od 50 najboljih košarkaša svih vremena, a evo šta je sve uspešno radio van sporta

PROSLAVLjENA košarkaška legenda Petar Skansi, kojeg je FIBA uvrstila među pedeset najvećih košarkaša sveta, umro je u sedamdeset i osmoj godini.

СКАНСИ, МАГ НА ТЕРЕНУ И ВАН ЊЕГА: Отишао је један од 50 најбољих кошаркаша свих времена, а ево шта је све успешно радио ван спорта

FOTO: Nebojša Paraušić

Karijeru je započeo u Splitu, a sa Jugosplastikom je osvojio prvenstvo i kup u bivšoj državi. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 1965. godine, te zlato na šampionatu sveta u Ljubljani. Posle igračke karijere, bio je uspešan trener i sa Jugoplastikom je osvojio prvenstvo države i Kup Radivoja Koraća. 


Nakon Jugoplastike, trenirao je italijanske klubove, a bio je i selektor reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske. 


Dugo je vremena živeo u Sloveniji, u Ljubljani se bavio nekretninama, dok je u Italiji vodio kompaniju koja se specijalizovala za uređenje stanova. 


Bio je i stručni savetnik i predavač u međunarodnoj košarkaškoj organizaciji, kao i savetnik nekadašnjeg hrvatskog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u vladi bivšeg premijera Zorana Milanovića.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)