KAKO JE FILIP ČOVIĆ IZNENADIO SVE U ŽELEZNIKU: Ovo baš niko nije očekivao, ali...

D. N.

04. 04. 2022. u 16:12

FILIP Čović je svoju košarkašku karijeru gradio na onaj teži način, sa bremenom svih sinova poznatih očeva koji se upute sličnom, u ovom slučaju, sportskom stazom kao njihov roditelj. A upravo je Filip Čović ovog vikenda uradio nešto neočekivano.jednom u centru pažnje američke košarkaške javnosti.

КАКО ЈЕ ФИЛИП ЧОВИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ У ЖЕЛЕЗНИКУ: Ово баш нико није очекивао, али...

FOTO: KK FMP/ABA liga

Evo kako je to zabeležio jedan korisnik Tvitera, koji je prisustvovao humanitarnom turniru u basketu za lečenje jednog mališana, a i šta se tom prilikom desilo:


- Moram samo da napišem da je Filip Čović jedan veliki gospodin i sportsmen, obrazložiću za nekoliko minuta zašto.

Naime, danas se u hali u Železniku igrao 3x3 turnir za malog Ogija, u konkurenciji juniora i seniora. U konkurenciji seniora turnir je učešćem podržalo dosta ozbiljnih ekipa poput Uba, Graca, Olimpa sa Gagom Bjelicom itd. Takmičenje se privelo kraju i ostali su polufinalni mečevi.

Ekipu Olimpa koja je ceo turnir nastupala sa samo 3 igrača, bez izmene, je u polufinalu zadesio peh da se jedan od igrača povredi. Bez šanse da nastavi meč, na samom početku istog. U tom trenutku u hali samo poznati igrači koji su već nastupali za neki od timova te ne mogu da uskoče i pomognu Olimpu da bar odigra polufinale. Filip Cović, koji je došao da posmatra završnicu turnira, uzima šorts od nekoga i bez zagrevanja uskače kao treći, odnosno četvrti igrač Olimpa. Moj naklon do poda...

Ko smatra da ovakva stvar nije neki naročit gest, definitivno nikada nije gledao ozbiljan 3x3 basket. Ući nespreman i nezagrejan u koštac sa prespremnim basketašima, je ozbiljno rizična odluka, pogotovo za nekoga sa (ne)fizikalijama kakve poseduje Filip. Respekt.

Iako manje važna, još jedna stvar kojom je doprineo jeste sedam postignutih poena od 12 Olimpa, koji su direktno omogućili Olimpu da i pored peha sa povredom zadrže treće mesto na turniru. Bravo Fićo, veliki si!, poručio je ovaj korisnik Tvitera.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)