"NE MOŽE DA BUDE MVP NEKO KO NE IGRA KAKO TREBA": Nikola Jokić precrtan od čoveka koji ga je uvek hvalio

Novosti online

16. 02. 2022. u 11:23

ČARLS Barkli je kroz karijeru bio neko ko se nije libio da kaže ono što misli. Često je zbog takve svoje naravi ulazio u sukobe dok je bio igrač, a i sada kada radi kao stručni konsultant.

НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ МВП НЕКО КО НЕ ИГРА КАКО ТРЕБА: Никола Јокић прецртан од човека који га је увек хвалио

Tanjug/AP

Tako je razgovarao pred meč Golden Stejta i Denvera sa novinarima iz Kolorada.

Upitan je da prokomentariše činjenicu da Nikola Jokić nema adekvatno poštovanje od strane tamošnjih medija i javnosti generalno, na to je Barkli odgovorio:

- Čoveče, vi u Denveru ste tako skloni kukanju. Vaš trener Majkl Meloun je ranije u jednom intervjuu rekao baš to - rekao je u razgovoru sa novinarima iz Denvera.

Zapitao se Čarls Barkli kako je moguće da neko dobije MVP nagradu, a da se ujedno priča o nepoštovanju medija prema tom igraču.

- Momak je osvojio MVP titulu. Kažete zašto Jokić ne dobija poštovanje? Kako, dođavola, osvojite MVP priznanje i onda kažete kako ne dobijate poštovanje? Pre svega, on je sjajan igrač, ali ne razumem zašto svi vi kukate u Denveru. Momak je osvojio MVP, jasno je da onda ljudi misle da je pakao od igrača. Ne daje se titula MVP ukoliko neko ne igra kako treba - kaže Barkli.

FOTO: Printskrin/InsideNBA

 

Nikola Jokić ove sezone u proseku beleži 25,8 poena, 13,7 skokova i 7,9 asistencija, dok se Denver nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije, a po mišljenju Barklija, ima boljih kandidata od Srbina za MVP priznanje. 

- Problem sa Nagetsima što o njima ne možemo da sudimo pre povratka Džamala Mareja. Sada nisu u krugu kandidata za šampionski prsten. Memfis igra bolje od njih. Ne znači da ne poštujem Jokića, ali ako već pričamo o MVP, ako ste glasali i hoćete da budete fer, ako biste morali da birate između Jokića sada i Dža Moranta... Čekaj sekund... Ovo što Memfis sada radi je značajnije - poručio je Barkli koji je u prošlosti uvek hvalio Jokića, pa se verovatno Srbin nije nadao ovakvim kritikama.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!