SRBINU PUKO FILM! Nikola Jokić se razbesneo protiv "tima snova" (VIDEO)

A. Ilić

06. 02. 2022. u 23:48

NIKOLA Jokić je uz novi tripl-dabl ponovo oduševio sve poklonike NBA. Denver nagetsi su naneli osmi poraz u nizu ekipi Bruklin netsa, i to kakav - konačnih 124:104 zapravo i ne otkriva celu sliku. Jer gostujući "tim snova", prozvan tako zbog brojnih zvezda (od kojih dve možda i najveće Kevin Durant i Džejms Harden ovoga puta nisu igrali), ubacili su samo 29 poena u drugom poluvremenu. A Jokić... Jokić je bio priča za sebe.

СРБИНУ ПУКО ФИЛМ! Никола Јокић се разбеснео против тима снова (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Nije gostima pomogla odlična partija Kajrija Irvinga, a ni neverovatno šutersko veče Blejka Grifina. Za sve se pitao srpski as.

Statistika kaže da Denver pobeđuje češće kada Nikola Jokić šutira 18 ili više puta (15-7), dok sedamnaest ili manje pokušaja imaju učinak 12-12.

Tako je bilo i ovoga puta. Nikola Jokić je slabo počeo prvu četvrtinu, a zahvaljujući njegovoj odličnoj igri u nastavku meča, Bruklin je nokautiran. Srbin je utakmicu završio sa novim tripl-dabl učinkom: ubacio je 27 poena, uz 12 skokova i 10 asistencija. Sve to za samo 29 minuta na parketu.

Ali posebna priča je bila kada se Jokić "razbesneo" u drugoj deonici.

Denver je dobro otvorio meč. Brzo su Nagetsi došli do 9:2. Barton, Grin i Gordon su koristili prostor koji im je dao rival za lake poene. Čekalo se četiri minuta na prve poene Jokića.

FOTO: Tanjug

Srbin je već u prvoj deonici imao četiri asistencije, međutim, isto toliko i poena, te se do kraja četvrtine igralo ujednačeno, a košgeterski maltene nezaustavljivo. Tomas je Bruklinu u poslednjem minutu doneo prvo vođstvo na meču, a potom Bembri ubacuje sa penala za +3. Nakon 12 minuta igre - efikasnih 40:39 za Bruklin.

Dobro su i drugu četvrtinu otvorili košarkaši Bruklina. Poenima Milsa i Irvinga brzo su došli do pet poena prednosti. Zik Nađi je, međutim, imao dva laka zakucavanja i trojku, a Nikola Jokić je sam početak deonice gledao sa klupe.

Bembri je imao dobru blokadu nad Demarkusom Kozinsom, a popularni "Bugi" nije mu to oprostio, ali se ceo "incident" završio na verbalnom sukobu. Blejk Grifin bio je nerešiva enigma za Nagetse i činilo se da bi novi poraz mogao da im se desi, iako gosti nisu mogli da računaju na dve svoje pomenute zvezde.

Grfin je postigao 19 poena, od čega pet trojki. Sa distance je bivši as Klipersa imao pet od šest, šutirajući za tri. Nagetsi su, sa druge strane, igru bazirali na pokušajima iz reketa, nakon 22 minuta imali su 34 poena pod košem, a Jokić je upisao 13. poen i tim iz Kolorada je ponovo imao vođstvo.

FOTO: Tanjug

Kad se Nikola Jokić "razbesni"

Iako su oba trenera kao fokus igre stavili odbranu, bar su tako pričali pred ovaj meč, u prvom poluvremenu postignut je čak 151 poen. Zahvaljujući impresivnoj igri Nikole Jokića, naročito u drugoj deonici (do velikog predaha je ubacio 18 poena, uz osam asistencija), stekao je domaćin prednost 76:75.

Videšvi kako se stvari odvijaju, MVP je "dodao gas": posle prve četvrtine, u kojoj je šutirao 2/3, Jokić je uzeo stvari u svoje ruke u narednoj - u drugoj deonici je postigao 14 poena, bez promašenog šuta (6/6) i četiri nove asistencije, a u trećem periodu meča postigao je devet poena, opet uz odličan šut, 4/6.

Prijao je odmor MVP-u koji je besprekorno počeo treću četvrtinu. Došao je Jokić brzo do 24 poena, uz šest skokova i osam asistencija. Parirao je Srbinu Kajri Irving koji je do sredine deonice postigao 21 poen, uz četiri skoka i devet asistencija.

FOTO: Tanjug

Samo dva poena postigli su Bruklin Netsi za gotovo šest minuta igre, a domaćin je imao prednost 88:77. Agoniju gostiju sa Istoka prekinuo je Džejms Džonson trojkom iz ugla.

I, dok su se "mrežice" pitale kako da reše problem koji im je donosila maestralna igra srpskog asa, ali i fantastična odbrana ostalih startera Denvera, prednost domaćina je rasla. I rasla. I rasla.

A na sve to, samo 25 minuta igre trebalo je Jokiću da upiše dabl-dabl (25 poena, 10 skokova).

Sve što su želeli - tada su ubacili igrači Nagetsa. Nošeni odličnom igrom Jokića razigrali su se i ostali, te je na minut do kraja treće četvrtine Denver imao 20 poena prednosti.

Nagetsi su odigrali gotovo savršenu deonicu, pa u poslednjih 12 minuta ušli uz prednost 107:91. Zanimljivo je da je za 11 minuta i 40 sekundi Bruklin postigao osam poena, a potom za završnih 20 sekundi te četvrtin isto toliko.

Demarkus Kazins, kome je upravo u nedelju isticao desetodnevni ugovor, u dresu Denvera je nastupio peti put, a na njima je učinak koji mu možda i neće obezbediti novi ugovor. Upisao je četiri tehničke greške, uz jedno isključenje. Što se same završnice tiče, Denver je nakon 41 minuta imao više nego ubedljivih 109:96, a Meloun je u četvrtoj četvrtini odmarao Nikolu Jokića. Ne baš do kraja.

Nakon nove trojke Kema Tomasa, trener Denvera tražio je minut odmora. Spustili su se gosti na 10 poena zaostatka, pa je to bio alarm Melounu da vrati Srbina u igru.

FOTO: Tanjug

Uz stamenog Somborca povukao je Vil Barton koji je u poslednjoj deonici ubacio 10 poena, te na dva minuta do kraja Denver je imao 10 poena prednosti i praktično rešen meč. Zasluženo je tim iz Kolorada i slavio sa pomenutih 124:104.

U timu Nagetsa, pored Jokića, odličan je bio Vil Barton koji je ubacio 21 poen uz šest skokova i četiri asistencije. Aron Gordon je postigao 17, uz devet skokova, ali i dominantnu igru, kako u odbrani, tako i u napadu, gde je na momente izvrsno "imitirao" Jokića, uz nekoliko odličnih asistencija.

Na drugoj strani, u timu Bruklina, Kajri Irving upisao je 27 poena, uz pet skokova i 11 asistencija, 20 poena dodao je Tomas, a jedan manje Blejk Grifin.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri