KAO U NAJLEPŠEM SNU: Dušan Vlahović čudesno debitovao za Juventus! (VIDEO)

D. N.

06. 02. 2022. u 22:35 >> 22:36

MNOGI su čekali ovu nedelju, 6. februar, da vide kako će se Dušan Vlahović snaći na debiju u Juventusu. A snašao se - sjajno. Uostalom, kada date gol u prvom takmičarskom meču za fudbalskog giganta, "sjajno" i jeste pravi opis.

КАО У НАЈЛЕПШЕМ СНУ: Душан Влаховић чудесно дебитовао за Јувентус! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

U 24. kolu Serije A, u kome je torinski gigant ugostio Veronu, srpski reprezentativac se našao u startnoj postavi "stare dame".

Trener Masimilijano Alegri je rešio da najnovije pojačanje odmah "baci u vatru", a i pre nego što je meč počeo, sve oči na stadionu bile su uprte u Srbina.

Vlahović je i na zagrevanju oduševljavao publiku na "Alijanc stadionu", pogađajući gol na impresivan način...

... a i navijači Juventusa su ga dočekali gromoglasnim pozdravom, kada je spiker najavio ko će igrati sa brojem sedam na dresu domaćih u ovom meču:

Debi iz snova Dušana Vlahovića

U sedmom minutu, Vlahović je posle dodavanja petom od strane Dibale uputio vrlo snažan udarac levicom, sa ivice kaznenog prostora, a samo je izvrsna odbrana Montipa bila "kriva" što "Juve" nije već tada poveo.

Međutim, nije se dugo čekalo i da se rezultat promeni. 

Dibala je u 13. minutu proigrao sa sredine terena srpskog asa, a Vlahović maestralno, lobom sa ruba šesnaesterca, postigao debitantski gol za Juventus.

Da je bilo dobre volje sudije, a i primenjivanja nekih osnovnih pravila, jedan od tri prekršaja nad Vlahovićem u uvodnih pola sata igre doneo bi penal za Juventus,  jer je srpski golgeter s obe ruke povučen na tlo u suparničkom kaznenom prostoru.

Sa druge strane, u 38. minutu mogao je Vlahović i do svog drugog pogotka, da je centaršut s leve strane, u polukontri, bolje "skrenuo" desnom nogom: lopta je prohujala tik pokraj dalje, desne stative, što je prilično iznerviralo najskuplje ovosezonsko pojačanje Juvea.

Drugo poluvreme je donelo nešto oprezniju igru "stare dame", jer je prilično pretio i  njenrival, za kog je Darko Lazović zapaženo igrao po levom krilu (i preuzeo kapitensku traku od Velosa u 46. minutu).

Ipak, uz tri nova šuta Vlahovića, te gol novajlije iz Borusije Menhengladbah, Denisa Zakarije u 61. minuta, Juventus je izgradio nenadoknadivu prednost.

Golovi dva pomenuta "zimska" pojačanja torinskog kluba donela su mu prvu prvenstvenu pobedu nad Veronom posle četiri uzastopna pokušaja od septembra 2019. do sada. Ujedno, ovaj trijumf je bio i svojevrsnu revanš Veroni za poraz od nje (2:1) u prvom delu aktuelnog šampionata.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 18 pogodaka na deobi prvog mesta kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, a na toj poziciji je i vođa Lacija, Ćiro Imobile.

Od tih 18 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 24.

Tabela Serije A

Juventus je pred ovaj meč bio peti na tabeli Serija A sa 42 boda, a Verona deveta sa 33.

Pobeda "stare dame" donela joj preuzimanje četvrtog mesta od Atalante, koja ima 43 boda (i utakmicu manje od Juvea koji je dogurao do 45 boda).

Na vrhu su Inter (53), te Napoli i Milan (sa po 52).

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)